Nogomet

Drugo lice BBB-a

Marin Vuković • četvrtak, 28.09.2006.

Prema mišljenju mnogih u Hrvatskoj, ali i u Europi, Bad Blue Boysi su nesumnjivo jedna od najboljih europskih navijačkih skupina. U proteklih godinu i pol dana svojim fanatičnim i bezuvjetnim praćenjem Dinama, ali i sjajnim koreografijama, organizacijom i disciplinom mnoge su ostavili bez daha, te u nekoliko navrata bili i jedina svijetla točka u Dinamovom okruženju. No, ne i večeras...

Kada smo se tome ponajmanje nadali pokazali su svoje drugo lice, ono ružno, neshvatljivo, koje je nemoguće bilo čime opravdati. Početnih 15 minuta utakmice privatizirali su svojim divljanjem i bacanjem baklji na travnjak te tako u potpunosti opstruirali normalno odvijanje susreta u kojemu je za momčad koju bodre svaka minuta bila dragocjena. U tri navrata glavni sudac utakmice morao je prekidati susret i pričekati da se baklje s travnjaka uklone, a kapetan Zoran Mamić pokušavao je doprijeti do limitiranih umova koji su ovakav način navijanja smatrali potpuno prihvatljivim.

Bez uspjeha. Sredinom prvog dijela na travnjaku je završilo i nekoliko potrganih sjedalica koje su doletjele s dijela tribine rezerviranog za Dinamove navijače. Domaća publika u strahu od nereda ubrzo se povukla daleko od "kaveza" u kojem su bili smješteni Bad Blue Boysi, a lice hrvatskog nogometa, Dinama i hrvatskih navijača još je jednom nepovratno okaljano.

Nakon sjajnog navijanja na Ashburton Groveu u Londonu, gdje su malobrojni Bad Blue Boysi oduševili domaće navijače i nadglasali gotovo 50.000 Engleza, teško je shvatiti pozadinu ovakvog ponašanja u Auxerreu. Kome je potrebna kompromitacija imidža izgrađenog sjajnim navijanjem tijekom svake utakmice? Kako je moguće kleti se u vjernost voljenom klubu i u isto vrijeme poduzimati radnje koje štete ugledu, financijama, ali i ciljevima tog kluba koji u isto vrijeme igra utakmicu o kojoj mu ovisi europska sezona?

U danima kada hrvatska kandidatura za organizaciju Eura 2012 dostiže vrhunac i kada smo iznenadili i oduševili i poslovično hladne dužnosnike najviše europske nogometne federacije, Bad Blue Boysi su nam zabili autogol. Nema sumnje da će opet netko drugi biti kriv.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!