Ostali sportovi

NHL: St Louis se vratio sa minus pet!

Tomislav Pacak • četvrtak, 30.11.2000.

Mislite da ste pobijedili nakon što u trećoj trećini vodite s pet golova razlike ? Pitajte Maple Leafse. Oni su u svojoj dvorani pretrpjeli veliki šok kada su izgubili od St. Louisa u produžetku, nakon što su se gosti vratili u igru s pet golova u zadnjoj trećini.

Rezultati:

Atlanta at Montreal 2-3
Tampa Bay at NY Islanders 4-7
Chicago at Detroit 6-5 (OT)
Pittsburgh at Boston 1-3
Buffalo at Ottawa 1-3
LA Kings at NY Rangers 6-7
Calgary at Nashville 1-6
Anaheim at Vancouver 1-4
Minnesota at San Jose 1-4
St. Louis at Toronto 6-5 (OT)
NY Rangers at New Jersey 2-5
Tampa Bay at Washington 1-4
Detroit at Atlanta 6-4
Carolina at Florida 2-1 (OT)
Philadelphia at Columbus 4-3
Calgary at Dallas 4-3
Phoenix at Colorado 1-2
Montreal at Edmonton 3-2

Preokret je predvodio Pavel Demitra, koji je asistirao kod zadnja tri pogotka Bluesa, uključujući i onaj pobjednički Johana Hechta u produžetku. Dobro je za Maple Leafse igrao Tie Domi (2+1), ali što mu to vrijedi kada su Pronger (1+1), Khovanov (2 gola) i ostali učinili pravo malo hokejaško čudo u Torontu te večeri.

Kad bi barem Montreal mogao igrati protiv Atlante malo češće. Canadiensi su prvu pobjedu s novim trenerom Michelom Therrienom zabilježili kod kuće protiv Trashersa, prekinuvši tako najgori gubitnički niz kod kuće nakon 61 godine. U srijedu navečer, nova pobjeda za Monreal došla je u Edmontonu, čime su Canadiensi započeli vrlo težak gostujući niz pa im je ta pobjeda došla kao dobar poticaj.

Kad smo kod gostujućih nizova, Chicago je pobjedom u Detroitu završio svoj 17 dana dugački niz gostujućih utakmica, vraća se u "vjetroviti grad" s tri pobjede, tri poraza i dva remija. Golom Stevea Sullivana u produžetku, slavili su protiv Red Wingsa, odlično su igrali i Eric Daze (2+1), te Tony Amonte (1+1). NY Islandersi bi pak voljeli češće igrati protiv Tampa Baya, novu pobjedu protiv Lightninga upisali su u ponedjeljak. Cak 12 Islandersa je imalo barem po gol ili asist, predvodio ih je Lapointe sa golom i dva asista.

Iako su natpucali Rangerse 42-25, LA Kingsi su otišli iz New Yorka poraženi u čudnoj utakmici. To je novi poraz Kingsa u Madison Square Gardenu, nisu pobijedili tamo od 1990., ta dvorana im nikako ne paše. Ziggy Pallfy zabio je svoj prvi hat-trick za Kingse (sedmi u karijeri), no Rangersi su imali više raspoloženih igraca - York (2 gola), Fleury (1+1), Graves (1+1) i Leetch (3 asista) predvodili su te večeri momčad iz New Yorka.


Pavel Demitra je s tri asista sudjelovao u sjajnom povratku Bluesa protiv Leafsa

Slijedećeg dana Rangersi su poraženi od svojih velikih rivala Devilsa u New Jerseyu 5-2. Sjajno pojačanje Jason Arnott zabio je dva gola, dok su Stevenson i Elias imali po dva asista za aktualne prvake, koji su nakon potpisivanja Niedermayera i Arnotta ušli u pravu formu, te sada podsjećaju na momčad koja je prošle godine osvojila Stanley Cup.

Tri gola Shena Donovana nisu bila dovoljna da Atlanta pobjedi Detroit, Shanahan i Lidstrom su predvodili Red Wingse do nove pobjede, iako čini se da nesto ne "štima" s obranom Detroita u zadnjih par utakmica. Golom Battaglia na asistenciju Ozolinsha, Carolina je svladala Floridu 2-1 u produžetku. Sjajni Mark Recchi je s dva gola u zadnjoj trećini preokrenuo 2-3 u 4-3 za svoje Flyerse, još jednom pokazavši koliko im je nedostajao za vrijeme svoje ozljede.

Ed Belfour se nadao da će protiv Calgarya ostvariti svoj četvrti shutout zaredom, čime bi izjednačio rekord Billa Durnana (Montreal Canadiens) iz 1949, no Calgary te posebno Stillman, nisu imali razumijevanja za sjajnog vratara Starsa. Stillman je zabio tri gola za Flamese, za konačnu pobjedu Calgarya 4-3 u Dallasu. Iako natpucan 32-16, Colorado je u Denveru porazio Phoenix sa 2-1, pobjednički pogodak djelo je Skoule, kojem je to prvi pogodak sezone, zaista u pravo vrijeme. Treba istaknuti i vratara Patricka Roya koji je skinuo mnogo teških udaraca, ukupno je skupio 31 obranu te večeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!