Tenis

ATP Masters kup: Druga pobjeda Agassija

Ivor Krapac • petak, 01.12.2000.

Prvi dio ATP Masters kupa u Lisabonu bliži se kraju, sutra je posljednji dan razigravanja po skupinama.

U zelenoj je skupini Andre Agassi zabilježio svoju drugu pobjedu u dobrom nastupu protiv Jevgenija Kafeljnikova. Prvi je set bio vrlo kratak, Agassi je zahvaljujući brojnim pogreškama protivnika i vlastitoj koncentraciji došao nakon 21 minute, uz dva "breaka", do glatkih 6:1. Kafeljnikov je loše počeo i u drugom setu, odmah je izgubio servis, pa se, obzirom na Agassijevu čvrstinu na vlastitom početnom udarcu, već počeo nazirati kraj. Ipak , u šestoj je igri u opasnosti, prvi i jedini put u meču, bio Agassijev servis, no spas je ponudio Kafeljnikov, propustivši zicer na mreži kod 0:30 i, kasnije, loptu za povratak u meč. Do kraja Agassi više nije imao većih problema, preostalo mu je samo rutinski privesti meč kraju.

U drugom susretu zelene skupine Gustavo Kuerten se vratio u igru pobjedom nad Magnusom Normanom, koji će, ukoliko ne iznenadi protiv Agassija, otići razočaran iz Lisabona. Tome će zasigurno pridonijeti i prvi set protiv Brazilca, kojeg je Norman izgubio u završnici, popustivši u najgorem mogućem trenutku. Drugi je set donio nešto raniju odluku, pa se Kuerten uspio vratiti u lov na polufinale.

U crvenoj je skupini situacija nešto jasnija. Alex Corretja se, unatoč pobjedi nad Lleytonom Hewittom, oprašta od ovogodišnjeg Mastersa. Corretji je posljednje teoretske izglede za polufinale odnio gubitak prvog seta, dok će Hewittova sudbina biti poznata nakon susreta Samprasa i Safina (osigurao polufinale) , u kojem će Australac navijati protiv "Pistol Petea". Prvi je set Hewitt otvorio "breakom", pa je stečenu prednost održavao do 5:3, kada još jednim oduzetim Corretjinim servisom okončava set. U drugom je setu, nakon izmjene "breakova", odlučivala 13. igra, koju je Španjolac bez ikakvih problema riješio u svoju korist. Nakon toga se Hewitt potpuno raspao, Corretja je pobjegao na 5:1 i uz manje probleme (gubitak jednog servisa) došao do pobjede.

Rezultati:

Crvena skupina:
Alex Corretja(Špa) - Lleyton Hewitt(Aus) 3:6,7:6(3),6:3

1. Marat Safin(Rus) 2 0
2. Pete Sampras(SAD) 1 1
3. Lleyton Hewitt(Aus) 1 2
4. Alex Corretja(Špa) 1 2

Zelena skupina:
Andre Agassi(SAD) - Jevgenij Kafeljnikov(Rus) 6:1,6:4
Gustavo Kuerten(Bra) - Magnus Norman(Šve) 7:5,6:3

1. Andre Agassi(SAD) 2 0
2. Jevgenij Kafeljnikov(Rus) 1 1
3. Gustavo Kuerten(Bra) 1 1
4. Magnus Norman(Šve) 0 2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!