Nogomet

Gravesen u Celtic

Maja Giljanović • srijeda, 30.08.2006.

Škotski prvak, Glasgow Celtic, ekspresno je pronašao zamjenu bugarskom reprezentativcu Stilianu Petrovu (Aston Villa) i doveo Realovog Thomasa Gravesena...

30-godišnji danski reprezentativni veznjak u 18 mjeseci provedenih na Bernabeuu i nije se baš naigrao, a dolaskom Capella situacija se nije mijenjala na bolje, naprotiv. Ionako prozivan zbog pretjerane žustrine i britkosti, nervozu je počeo ispoljavati na suigračima pa je tako uslijedila tučnjava na treningu zbog preoštrog starta na Robinhu. Također je bio izostavljen i s Realove pripremne turneje po SAD-u, a dolaskom Emersona i Diarre Dančev odlazak postao je i više nego izvjestan.

Bivšem igraču HSV-a i Evertona, Otok se činio kao najprimamljivija destinacija...pitanje je samo bilo tko će pobijediti u utrci za njegovim potpisom: Celtic, Newcastle, Everton, Bolton ili Middlesbrough.

Izazovi Lige prvaka i nadolazeći sudari s Manchesterom, Benficom te domaćim Kopenhagenom, presudili su u korist momčadi sa Celtic Parka. Iako je u jednom trenutku transfer izgledao upitan (usred liječničkog pregleda napustio je Glasgow i priključio se reprezentaciji), Gravesen je ipak potpisao trogodišnji ugovor (s opcijom produženja za dodatnih 12 mjeseci) vrijedan 3 milijuna eura.

"Sretan sam što stižem u jedan od najvećih svjetskih klubova...", izjavio je Graver Gravesen, a trener Bhoysa Gordon Strachan uzvratio komplimentom: "Doveli smo iskusnog igrača vrhunskih kvaliteta koji bi bio pojačanje bilo kojoj momčadi...presretni smo zbog toga..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!