Nogomet

Latino-fešta na Otoku!

Ivan Pašalić • nedjelja, 03.09.2006.

Prijateljski susret "najljućih" južnoameričkih rivala, Brazila i Argentine, koji se igrao na prepunom Emirates stadionu u Londonu, obilježen je visokom pobjedom Carioca...

Da će utakmica biti zanimljiva, kao i većina prethodnih između ove dvije repezentacije, nagovijestio je već u 1. minuti Carlos Tevez koji je uputio dobar udarac. Ipak, poziv u redove žutih opravdao je vratar PSV-a Gomes koji ga je obranio. Nadmoć nad Argentinom tijekom cijele utakmice započela je u prvom napadu Brazila kad je 25-godišnji igrač Šahtara iz Donecka Elano pospremio loptu u mrežu Abbondazierija nakon odbijenog udarca Robinha. U prvom poluvremenu su kao dobre prilike zabilježeni udarci Messija i Zabalete koji otišli preko gola.

Drugi dio utakmice započeli su djelomično izmijenjeni sastavi. Pravih prilika nije bilo do 67. minute kada savršeno dodavanje Kake u svoj drugi pogodak pretvara Elano. Naime, za tog, nama ne previše poznatog igrača, izbornik Brazila Dunga je izjavio da će obilježiti brazilski nogomet u narednih deset godina.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Argentinci su davali sve od sebe, ali lopta nikako nije htjela u mrežu. Najzapaženiji u sastavu bijelo-plavih bio je novi napadač West Hama Carlos Tevez. Impresivnu nadmoć Brazila nad Argentinom potvrdio je Kaka koji u 89. minuti koristi pogrešku Messija i nakon slaloma kroz argentinsku obranu matira Abbondanzierija za konačnih 3:0.

Sljedeću utakmicu Brazil igra protiv Walesa na White Heart Laneu gdje će nastupiti i Ronaldinho kojeg danas nije bilo zbog ozljede.

Rezultat: Brazil - Argentina 3:0.

Brazil: Gomes, Cicinho (Maicon 66.), Lucio, Juan, Edmilson (Cearense 69.), Gilberto, Elano (Julio Baptista 73.), Silva, Fred (Vagner Love 80.), Robinho (Rafael Sobis 89.), Daniel Carvalho (Kaka 59.).

Argentina: Abbondanzieri, Coloccini, Rodriguez (Samuel 46.), Zabaleta, Mascherano (Somoza 46.), Riquelme, Bilos (Insua 72.), Tevez (Aguero 66.), Milito, Gonzalez, Messi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!