Ostali sportovi

Blanka Vlašić najbolja u Rimu

Branimir Korać • petak, 14.07.2006.

Nakon kraćeg odmora, Blanka Vlašić vratila se starim "navikama". Na mitingu iz Zlatne lige održanom u Rimu, Blanka je uzela pobjedu u skoku u vis u vjerojatno najjačoj konkurenciji ove sezone. Za pobjedu Blanka je preskočila dva metra...

Blanka Vlašić ponovno pobjeđuje. U tri nastupa ove godine na onim najjačim mitinzima iz Zlatne lige, Blanka je upisala dvije pobjede. Posljednja je stigla u Rimu gdje je slavil s preskočena dva metra.

Do tog pobjedničkog skoka naša visašica imala je manjih problema tek na visini od 194 centimetra kada je u prvom pokušaju rušila letvicu. Drugi skok je bio uspješan, kao i onaj sljedeći, prvi na dva metra. U konkurenciji je uz Blanku ostala tek Belgijka Tia Hellebaut koja je bila presretna i svojim prvim skokom preko dva metra tako da na visini 202 centimetra nije imala šanse. Obzirom da je Blanka dva metra preskočila iz prvog, a Hellebaut iz drugog pokušaja, pobjeda je pripala Blanki.

Treću poziciju zauzela je Kajsa Bergqvist koja je tri puta rušila na dva metra i ostala s preskočenih 197 iza vodećeg dvojca.

Ovom pobjedom Blanka je ostala u igri za 500 tisuća dolara vrijedan jackpot za koji će joj trebati još tri pobjede na mitinzima Zlatne lige.

Poredak u skoku u vis:
1 Vlašić Blanka CRO 2.00
2 Hellebaut Tia BEL 2.00
3 Bergqvist Kajsa SWE 1.97
4 Acuff Amy USA 1.94
4 Howard Chaunte USA 1.94
6 Efimenko Tatjana KGZ 1.91
7 Slesarenko Jelena RUS 1.91
8 Beitia Ruth ESP 1.88
9 Green Emma SWE 1.88
10 Stjopina Vita UKR 1.85
11 Di Martino Antonietta ITA
12 Kupcova Marina RUS 1.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!