Ostali sportovi

Blanka rutinski, Grgić u polufinalu

Branimir Korać • utorak, 08.08.2006.

Nakon katastrofalnog ponedjeljka, dočekali smo prve uspjehe naših predstavnika na Europskom atletskom prvenstvu u Göteborgu. Blanka Vlašić odradila je "zagrijavanje" i ušla s lakoćom u finale skoka u vis, a Danijela Grgić uspješno je odradila kvalifikacije na 400 metara...

U Blanku nismo niti sumnjali. Kvalifikacijska norma od 192 centimetra za nju je bio lakši trening i jedna od glavnih kandidatkinja za zlato bez problema je došla do finala.

Jedino su Blanka Vlašić i Kajsa Bergqvist izašle na skakalište tek na 187 centimetara dok su ostale skakačice krenule i na 178 i 183 centimetra. Visine od 187, 190 i 192 centimetra za Bergqvist i Vlašić nisu predstavljale nikakav problem i obje su se bez neuspješnog skoka izborile za finalni nastup.

U finalu će nastupiti 13 skakačica iako obično u završnicu ulazi 12 najboljih. Ovaj put 13 skakačica ispunilo je normu i skakat će u završnici.

Danijela je otrčala solidnu utrku, bila blizu svog najboljeg ovosezonskog rezultata i s 52.15 zauzela treće mjesto u svojoj skupini te se izravno plasirala u finale. Grgić je trčala u skupini s Veškurovom i Sanders koje su bile prebrze, a njezinih 52.15 bio je ukupno 12. rezultat kvalifikacija.

Najbrže vrijeme u kvalifikacijama istrčala je Bugarka Vanja Stambolova koja je išla vrlo dobrih 50.39. Odmah iza nje bila je prva favoritkinja za zlato Ruskinja Olga Zajcova.

Za razliku od Grgić, Vera Begić potpuno je podbacila u kvalifikacijama diska i neće nastupiti u finalu. Naša bacačica disk je bacila na slabih 55.61 što je bio 14. hitac kvalifikacija. Najbolje je bacila sjajna Njemica Franka Dietzsch koja je odmah u prvoj seriji bacila disk na 65.93 što je bio uvjerljivo najbolji hitac dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!