Ostali sportovi

Powell izjednačio svjetski rekord, Blanka treća

Branimir Korać • petak, 18.08.2006.

Asafa Powell još jednom je oduševio. Na mitingu Zlatne lige u Zürichu najbrži čovjek današnjice istrčao je na 100 metara 9.77 te izjednačio svjetski rekord kojeg je vlasnik. Blanka Vlašić trećim mjestom u skoku u vis oprostila se od borbe za osvajanje nagrade od 500 tisuća dolara na kraju Zlatne lige...

Powell je u Zürich doputovao kao gotovo siguran pobjednik, kao na većinu ovosezonskih natjecanja, i jedino je bilo upitno koje će vrijeme istrčati. U najavi utrke nije spominjao novi svjetski rekord, spominjao je samo pobjedu koja ga je držala u igri za osvajanje jack pota u iznosu od milijun dolara.

Od samog starta Jamajčanin je po običaju krenuo silovito, bio je među najboljima po startnoj reakciji, a u drugom dijelu utrke na 60. metru potpuno se odvojio od Amerikanca Tysona Gaya i odjurio do pobjede poravnavši pritom svjetski rekord. Ovo je treći puta Powellu u karijeri da trči nevjerojatnih 9.77.

U izostanku dopingiranog Justina Gatlina poziciju drugog sprintera svijeta drži Amerikanac Tyson Gay koji je također bio vrlo brz istrčavši 9.84, a treći je bio Leonard Scott s 9.93. Kvartet atletičara koji su se spustili ispod deset sekundi zatvara Amerikanac Brunson s 9.99.

Blanka Vlašić ispala je iz igre za osvajanjem 500 tisuća dolara. U skoku u vis Blanka je završila kao treća s preskočenih 197 centimetara. Ovu visinu Blanka je preskočila iz drugog pokušaja, a na 200 centimetara tri puta je rušila letvicu.

Pobjedu je odnijela Bugarka Venelina Veneva s preskočenih 204 centimetra dok je druga bila Šveđanka Kajsa Bergqvist s 202 centimetra.

Potpuno su razočarale europska prvakinja Tia Hellebaut koja je s preskočenih 194 centimetra završila kao šesta, a očajnu formu potvrdila je Jelena Slesarenko završivši natjecanje na osmom mjestu sa slabih 190 centimetara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!