Rukomet

Flensburg lako kroz Skopje, fantastični Džomba

Petar Plevnik • nedjelja, 08.10.2006.

U susretima drugog kola rukometne Lige prvaka dogodilo se tek jedno iznenađanje; grčki Panellinios svladao je u Ateni slovenski Gold Club iz Kozine. U susretu kojeg su s pozornošću pratili u Zagrebu, Flensburg je vrlo lako prošao kroz Skopje slavivši sa 37:29, dok se od hrvatskih igrača u ovom kolu istaknuo Mirza Džomba, koji je u pobjedi svog Ciudad Reala sudjelovao sa 10 pogodaka...

Skupina A

Nakon vrlo važne pobjede u prvom kolu u Povaszkoj Bystrici, Bosna je u Sarajevu dočekala aktualnog europskog viceprvaka, Portland San Antonio. Studenti su sjajno odigrali prvo poluvrijeme, kojeg su dobili s pogotkom prednosti, da bi u nastavku ipak do izražaja došla kvaliteta Španjolaca, koji su na kraju upisali uvjerljivu pobjedu. U pobjedi Portlanda sa četiri je pogotka sudjelovao Ivano Balić.

I drugi favorit skupine A, Veszprem, bio je uvjerljiv. Momčad Zdravka Zovka na domaćem je terenu svladala Povazsku Bystricu sa 20 pogodaka razlike, 46:26.

Bosna Sarajevo - Portland SA 22:32
Veszprem - Povazska Bystrica 46:26

Skupina B

Mađarski Pick Szeged opravdao je ulogu najvećeg kandidata za drugo mjesto u skupini, svladavši na gostovanju Brest Meškovo sa 30:24, dok je Ciudad Real na domaćem parketu bez problema slavio protiv Schaffhausena Gorana Perkovca sa 39:31. Sjajnu partiju pružio je naš Mirza Džomba koji je postigao 10 pogodaka, od čega četiri iz sedmeraca. Pero Metličić jednom se upisao u strijelce.

Brest Meškovo - Pick Szeged 24:30
Ciudad Real - Schaffhausen 39:31

Skupina C

Nakon pobjede u prvom kolu nad Chamberyem u gostima, Kolding se lako obračunao sa poljskom Wislom, upisavši pobjedu od 35:18. Posebno impresivno zvuči podatak da su Danci u prvih 30 minuta dopustili Poljacima da postignu samo četiri pogotka.

Puno više neizvjesnosti bilo je u susretu između dvije poražene momčadi iz prvog kola, Crvene zvezde i Chamberya. U neizvjesnom susretu slavila ja francuska momčad predvođena legendardnim Jacksonom Richardsonom.

Kolding - Wisla Plock 35:18
Crvena zvezda - Chambery 26:27

Skupina D

Iako bez ozlijeđenih von Behrena i Lackovića, Flensburg nije dopustio nikakvo iznenađenje na vrućem terenu u Skopju. Od prve minute Nijemci su pokazali svoju snagu, tako da su do odmora imali velikih 11 pogodaka prednosti (21:10). U nastavku susreta Flensburg je bez problema održavao prednost, tako da je Metalurg samo uspio smanjiti na konačnih 37:29 za njemačku momčad. U redovima Flensburga najbolji Christiansen sa sedam, dok kod Metalurga Maltsev devet pogodaka.

Zagreb - Čehovski medvedi 26:19
Metalurg - Flensburg 29:37

Skupina E

Velik korak prema drugom mjestu u skupini E napravila je Constanta, koja je nakon pobjede u Karvini, u drugom kolu na domaćem parketu svladala najvećeg konkurenta za drugo mjesto u skupini, danski Gudme sa 33:28.

Nikakve dvojbe oko pobjednika nije bilo u susretu Kiela i Banik Karvine. Iako su se gosti odlično držali prvih pola sata igre (20:18), u drugom dijelu momčad Noke Serdarušića pojačava tempo i dolazi do visokih 44:25.

Constanta - Gudme 33:28
Kiel - Banik Karvina 44:25

Skupina F

I u skupini F favoriti su bili nemilosrdni. Celje Pivovarna Laško lako se obračunalo sa islandskim Framom slavivši sa 35:24, dok je Gummersbach još u četvrtak svladao Sandefjord sa 36:25. U pobjedi Slovenaca sudjelovali su Renato Sulić i Denis Špoljarić sa po dva pogotka.

Celje PL - Fram Reykjavik 35:24
Gummersbach - Sandefjord 36:25

Skupina G

Skupina G donijela je jedino iznenađenje drugog kruga. Slovenski Gold Club iz Kozine nije uspio izdržati vruće gostovanje u Ateni kod Panelliniosa. Grci su kontrolirali cijeli susret te zasluženo slavili sa 33:27.

U drugom susretu nije bilo nikakvog iznenađenja. Barcelona je upisala očekivanu pobjedu protiv Hammarbya Staffana Olssona. U pobjedi od 33:28 vrlo je dobar bio naš Igor Vori sa četiri pogotka.

Barcelona - Hammarby 33:28
Panellinios - Gold Club Kozina 32:27

Skupina H

Valladolid se lako obračunao sa austrijskim prvakom Bregenzom, slavivši uvjerljivu pobjedu 35:24. Sjajan u redovima domaćina Gull sa 11 pogodaka, dok kod gostiju ponovno najbolji naši Prce i Medić sa šest pogodaka, dok se Bjeliš tri puta upisao u listu strijelaca.

Jednako uvjerljiv kao Valladolid bio je i Montpellier, koji je na domaćem terenu sa 26:16 svladao ukrajinski Portovik.

Valladolid - A1 Bregenz 35:24
Montpellier - Portovik 26:16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!