Nogomet

Bayern uvjerljiv, pogodak Banovića

Petar Plevnik • subota, 16.12.2006.

U susretima posljednjeg jesenskog kola Bundeslige, Bayern je lakoćom prošao kroz Mainz, dok je neigranje Werdera iskoristio Schalke te pobjedom u Bielefeldu došao na vrh. U pobjedi Nürnberga nad Hannoverom (3:1) pogotkom je sudjelovao naš Ivica Banović...

Schalke je sjajno iskoristio današnje neigranje Werdera i pobjedom u Bielefeldu barem na 24 sata preuzima vodstvo na ljestvici. Dugo se vremena činilo da će dvoboj neugodnog domaćina i gostiju iz Gelsenkirchena završiti bez pogodaka, da bi osam minuta prije kraja susreta reprezentativac BiH-a, Zlatan Bajramović, tek tri minute nakon ulaska igru, bio najviši na ubačaj Hamita Altintopa i pogotkom glavom odnio sva tri boda u Gelsenkirchen.

Jedna od momčadi koja će zimsku stanku morati iskoristiti za totalni remont je svakako Mainz. Posljednjeplasirana momčad na svom je travnjaku dočekala Bayern i od navijača se oprostila sa četiri komada u svojoj mreži. Mrežu domaćina načeo je Salihamidžić pogotkom glavom u 31. minuti, na ubacivanje Schweinsteigera, da bi lagodan nastavak svojoj momčadi, pogotkom u posljednjim trenucima prvog dijela, osigurao Makaay. Potvrda sigurne Bayernove pobjede stigla je tri minute. Najprije Pizarro povisuje na 3:0, da bi svoju odličnu igru Schweinsteiger okrunio pogotkom u 66. minuti za konačnih 4:0 za Bayern.

Nakon nes(p)retnog ispadanja iz Kupa Uefa, Eintracht je doputavao na Olimpijski stadion u Berlinu u nadi da će prije zimske stanke uspjeti održati mjesto u sredini ljestvice. Ipak, Hertha je nastavila sa dobrim igrama na domaćem terenu i posve zasluženo slavila sa 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 63. minuti, kada kombinacija Pantelića i Gimeneza završava pogotkom Argentinca. U redovima Herthe svih 90 minuta odigrao je Joey Šimunić, zaradivši žuti karton.

Nakon tri uzastopna remija, Nürnberg je na domaćem terenu dočekao Hannover, koji četiri kola ne zna za poraz, u želji da se od navijača oprosti pobjedom. Nakon dužeg vremena trener domaćina Hans Meyer pružio je prigodu Ivici Banoviću od prve minute, što mu je nekadašnji igrač Zagreba višestruko vratio. U susret su bolje ušli gosti, koje je u vodstvo već u petoj minuti doveo iskusni Brdarić. Vodstvo Hannovera trajalo je do 32. minute, kada Banović sjajno koristi povratnu loptu Vitteka i zabija za 1:1. U nastavku susreta potpuni preokret Nürnberga. Najprije u 56. minuti Saenko pogađa gredu, a njegov odbijanac u pogodak pretvara Schroth, da bi Franci pobjedu potvrdili u posljednjim trenucima susreta, kada 11-erac u pogodak pretvara Mnari.

Susret s najviše pogodaka vidjeli su gledatelji u Aachenu, gdje su snage odmjerili domaća Alemannia i HSV. Prvi dio završen je minimalnim vodstvom gostiju, za koje je svakako najzaslužniji strijelac iz 33. minute, Berisha. Mreže su mirovale sve do 63. minute kada počinje prava golijada. Najprije Reghecampf koristi najstrožu kaznu za izjednačenje domaćina, da bi samo četiri minute kasnije Benjamin ponovno doveo goste u vodstvo.

Kada je Ljuboja u 76. minuti povisio na 3:1, mnogi su pomislili kako će HSV konačno doći do tri boda. No, samo dvije minute kasnije Fiel pogotkom vraća nadu domaćinima, da bi se u tragičara u posljednjim trenucima susreta pretvorio gostujući branič Reinhardt koji pogađa svoju mrežu i omogućuje domaćinima da dođu do boda.

Jedini susret bez pogodaka odigran je u Cottbusu, gdje su snage odmjerili Energie i Stuttgart.

Bundesliga, 17. kolo, rezultati:
Hertha - Eintracht 1:0, Nürnberg - Hannover 3:1, Mainz - Bayern 0:4, Arminia - Schalke 0:1, Aachen - HSV 3:3, Cottbus - Stuttgart 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!