Nogomet

Prijevremeni rastanak van Marwijka i Borussije

Petar Plevnik • ponedjeljak, 18.12.2006.

Iako je odlazak Berta van Marwijka s klupe dortmundske Borussije bio planiran za kraj sezone, zbog loših rezultata nizozemski je stručnjak prijevremeno napustio klupu momčadi sa Westfalena...

Kap koja prelila čašu strpljenja Borussijinih čelnika, a ponajviše brojne navijačke vojske žuto-crnih, bio je nedjeljni domaći poraz od Bayer Leverkusena, nakon čega je odlučeno da će van Marwijk Dortmund napustiti već ove zime.

Nizozemac je na klupu Borussije stigao u ljeto 2004. i u dvije sezone pod njegovim vodstvom Borussia je završila na razočaravajućem sedmom mjestu, daleko od rezultata koje ovaj klub zaslužuje. Očekivanja su u Dortmundu znatno porasla uoči početka tekuće sezone kada su u klub između ostalog dovedeni Alexander Frei, Nelson Valdez te Steven Pienaar, no nakon odigranih 17. kola Borussia se nalazi na devetom mjestu, sa 14 bodova manje od vodećeg Werdera.

Kao prva trenerska želja Borussijinih čelnika pojavilo se ime Ottmara Hitzfielda, koji je sa žuto-crnima ušao u legendu, osvojivši dva naslova prvaka (1995., 1996.) i Ligu prvaka (1997.). No, Hitzfeld je istog trena poručio kako još uvijek nije spreman za povratak na klupu, tako da je trenutno glavni kandidat za van Marwijkova nasljednika nekadašnji trener Herthe i Wolfsburga, Jürgen Röber, koji je posljednji posao obnašao vodeći beogradski Partizan.

Bez obzira na koga pao izbor, novi trener imat će samo jedan zadatak - vratiti Diva sa Westfalena u ekspresnom roku na stare staze slave. Uostalom, klub kojeg je u prošloj sezoni na domaćem Signal Iduna Parku u prosjeku gledalo 72 627 gledatelja to definitivno zaslužuje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!