Nogomet

Prvoligaši preskočili mine

Petar Plevnik • utorak, 19.12.2006.

U prva četiri susreta osmine finala Njemačkog kupa nije bilo iznenađenja. Uvjerljive pobjede na gostovanjima upisali su Stuttgart i Hertha, dok su Eintracht i Nürnberg u dvoboju sa drugoligašima slavili tek nakon produžetaka odn. jedanaesteraca...

Malo tko je očekivao da će najneizvjesniji od četiri večerašnja susreta osmine finala biti onaj između Nürnberga i drugoligaša Unterhachinga. Gosti iz predgrađa Münchena pružili su sjajan otpor Francima, uspijevši susret dovesti do 11-eraca, no u raspucavanju s bijele točke u junaka se pretvorio domaći vratar Daniel Klewer, koji je sa čak četiri obranjena 11-erca omogućio svojoj momčadi prolaz među osam najboljih. U redovima domaćina od 26. minute u igri je bio Leon Benko, dok je Ivica Banović zamijenjen u 73. minuti.

Ni nakon dolaska Christopha Dauma na klupu drugoligaša Kölna stvari nisu krenule na bolje. Iako su u Frankfurt otputovali kao outsideri, gosti su potajno nadali kako bi mogli do iznenađenja. Köln se dobro držao, uspio izboriti i produžetke (1:1), no u dodatnih 30 minuta pogocima Takahare i Kyrgiakosa Eintracht je ipak izborio plasman u četvrtfinale.

U dvoboju trećeligaša Osnabrücka i berlinske Herthe nije bilo iznenađenja. Gosti su već do odmora vodili 2:0, pogocima Fathija i Gimeneza, da bi Gimenez svojim drugim pogotkom u 51. minuti postavio konačnih 3:0 za goste. Za Herthu je svih 90 minuta odigrao Joey Šimunić.

Točku na i odlične jesenske polusezone stavio je Stuttgart, visokom pobjedom u Bochumu. Iako su domaćini imali bolje prigode, na odmor se otišlo s prednošću gostiju i to zahvaljujući pogotku Gomeza u 34. minuti. Već nakon četiri minute igre u drugom dijelu Hitzlsperger udvostručuje vodstvo Stuttgarta, da bi isti igrač 11 minuta kasnije zabio za 3:0. Pet minuta prije kraja susreta Bechmann zabija počasni pogodak za domaćine, no posljednji pogodak ipak je djelo gostiju, Cacaua u 90. minuti, za konačnih 1:4.

U preostala četiri susreta osmine finala sutra se sastaju: Greuther Fürth - Wolfsburg, Kickers Offenbach - Wacker Burghausen, Hannover - Duisburg, Alemannia Aachen - Bayern.

Njemački kup, osmina finala, 19.12.2006.:
Bochum - Stuttgart 1:4, Osnabrück - Hertha 1:3, Nürnberg - Unterhaching 2:1 n.j., Frankfurt - Köln 3:1 n.p.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!