Nogomet

Alemannia ponovno kobna za Bayern

Petar Plevnik • srijeda, 20.12.2006.

U posljednja četiri susreta osmine finala Njemačkog kupa dogodilo se tek jedno ali kakvo iznenađenje. Porazom u Aachenu od Alemannije, prošlogodišnji osvajač titule, Bayern, oprostio se od natjecanja...

Uoči gostovanja u Aachenu u redovima Bayerna svima je u sjećanju bio dvoboj ovih dvaju momčadi u istom natjecanju od prije dvije godine, kada je Alemannia, tada kao drugoligaš, slavila sa 2:1 i izbacila Bayern iz daljnjeg natjecanja.

Da bi se večeras na Tivoliju vrlo lako mogla dogoditi repriza događaja od prvije dvije godine u 11. je minuti pogotkom za vodstvo domaćina najavio Reghecampf. To kao da nije bilo dovoljna opomena za Bavarce, pa domaćini do odmora još dvaput pogađaju mrežu Kahna. Najprije Reghecampf u 39. pogađa za 2:0, da bi pomalo nestvarnih 3:0 u 44. minuti postavio Ebbers.

U nastavku susreta Bayern kreće spasiti što se spasiti dade, pa tako pogocima Podolskog u 47. i Van Bommela u 68. Bayern smanjuje na 3:2. Usprkos pravoj opsadi Straubova gola, gosti nisu uspjeli doći do izjednačenja. Štoviše, u posljednjoj minuti susreta Schlaudraff pogađa nakon brze kontre za konačnih 4:2 i veliko slavlje u Aachenu.

U dvoboju Greuther Fürtha Andrea Mijatovića i Wolfsburga nije bilo iznenađenja. Goste je u vodstvo u 17. minuti doveo Krzynowek, da bi Klimowicz u 56. minuti udvostručio vodstvo vukova. Nadu domaćinima vratio je Reisinger u 83. minuti, no pobjedu gostiju potvrđuje Hoogendrop u sudačkoj nadoknadi.

Još jedan dvoboj prvoligaške i drugoligaške momčadi okončan je slavljem prvoligaša. Hannover je na domaćem travnjaku sa 1:0 svladao dojučerašnjeg prvoligaša Duisburg i to zahvaljujući pogotku Balitscha u 45. minuti.

U drugoligaškom dvoboju između Offenbach Kickersa i Wacker Burghausena Hrvoja Vukovića slavili su domaćini sa 2:1 i to pogotkom Toppmöller u sudačkoj nadoknadi.

Njemački kup, osmina finala, 20.12.2006.: Alemnnia Aachen - Bayern 4:2, Greuther Fürth - Wolfsburg 1:3, Hannover - Duisburg 1:0, Kickers Offenbach - Wacker Burghausen 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!