Nogomet

Figo otišao u Al-Ittihad

Maja Giljanović • četvrtak, 28.12.2006.

Portugalac Luis Figo neočekivano je promijenio klub te će Serie A od 05. 01. zamijeniti ligom Saudijske Arabije...

Figo će potpisati ugovor na šest mjeseci, a Arapi će, sudeći po riječima neimenovanog dužnosnika kluba, za to zadovoljstvo iskeširati šest milijuna €. Čeka se tek istek ugovora s Interom i vijest će sužbeno potvrditi predsjednik, Mansour Al-Balawi.

34- godišnjak je, istina, iskazao nezadovoljstvo trenerom Mancinijem i činjenicom da je s tek osam starteva utakmica od prve minute vrlo malo pridonio rekordnom nizu Interovih pobjeda, odlasku u Al-Ittihad, i praktički završetku blistave karijere, malo se tko nadao.

2001. FIFA-in nogometaš godine, 2000. najbolji nogometaš Europe, Figo je karijeru započeo u Sportingu (šest godina), a jedan je od malobrojnih igrača koji je nosio dresove Barcelone (pet sezona) te Reala (također pet sezona). U Inter je, pak, stigao 2005. Teško je i nabrojati sve naslove koje je ovaj član Zlatne portugalske generacije za koju je ubilježio 127 nastupa i od koje se oprostio nakon poraza od Njemačke u utakmici za treće mjesto SP-a osvojio: Liga prvaka, Kup kupova, Intekontinentalni kup, četiri španjolska prvenstva, talijansko prvenstvo, četiri španjolska kupa, talijanski kup, portugalski kup te Superkupovi Europe (dva), Španjolske i Italije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!