Nogomet

Mourinho: "Imam samo Drogbu!"

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 31.12.2006.

Nakon još jednog remija sa svojim Chelseom i nakon što je Manchester United pobjegao na šest bodova razlike, Portugalac na klupi engleskog prvaka odlučio je u javnosti reći nešto o svojim igračima...

Temperametni Jose Mourinho nije dugo izdržao da se ne obruši na neke svoje igrače. Nakon dva neodlučena rezultata sa Readingom i Fulhamom njegov Chelsea zaostaje šest bodova za Crvenim vragovima.

"Svi znaju da se u ovim trenucima Chelsea ne može braniti. Ja sam prvi koji to zna. Možda nismo toliko dobri koliko mislimo da jesmo, možda ja nisam tako dobar trener, možda ovi odlični igrači nisu odlični. Kada igramo na terenu i naš suparnik uvidi jednu pogrešku pa drugu pa treću i sami dođu do zaključka da mogu napraviti nešto protiv nas", ogorčeno je govorio Mourinho.

"Ta priča je ustvari sve obrnuto od onoga što smo mi nekada bili. Momčadi su znale da nam ne mogu postići gol zbog naše savršene uže obrane, sada je situacija drugačija. Sada primamo i po dva gola po utakmici. Što da uradim sa Ballackom? Ništa! Što da uradim sa Geremijem? Ništa. Oni se jednostavno ne mogu prilagoditi našem stilu igre. Ne možemo se braniti, primamo nevjerovatne golove, a u napadu imam samo jednu osobu koja vrijedi. Imam samo Drogbu!", nastavio je Mourinho u krtičnom tonu prema svojim igračima, a posebno prinovama.

Nakon što mu u obrani škripi na sve strane nedostatkom Terryja i Cecha, Mourinho ne razmišlja o novoj kupovini: "Ne trebam milijune sljedeći mjesec. Trebam najboljeg golmana i najboljeg obrambenog igrača na svijetu natrag u mojoj momčadi. Ako klub pita za moje mišljenje o novom igraču reći ću "da", ali kada vidim kakvi se igrači nude i za koje iznose moj odgovor mora biti "ne"."

Na kraju svoje izjave osvrnuo se na nekoliko svojih igrača: "Joe Cole je igrač koji je vječno ozljeđen i to je njegov najveći problem. On ima mišljenje našega doktora koji mu preporuča operaciju. Paulo Ferreira nije centralni branič i njemu ne mogu zamjeriti greške koje mu se dešavaju na toj poziciji. Ricardo Carvalho to zna i daje sve od sebe, ali niti on nije svemoguć. Ševčenko je neka sasvim druga priča."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!