Automoto

Hayden spreman za posljednju bitku

Ivan Milatić • petak, 20.10.2006.

Ostavili smo Nickyja Haydena u Estorilu sa tamnim naočalama i slomljenim glasom od plača zbog onoga što se dogodilo tijekom utrke: hazardni potez njegova momčadskog kolege Danija Pedrose stajala ga je ispadanja i sada uoči posljednje utrke za Valentinom Rossijem zaostaje osam bodova...

Hayden sada sa svoje službene Internet stranice Amerikanac svijetu šalje preciznu poruku da je podnio šok i da je spreman zaigrati na svaku kartu u Valenciji 29. ovog mjeseca tijekom posljednje utrke sezone. Bez obzira na to što ga rame i dalje boli (isto ono rame koje je teško ozlijedio prije dvije godine) Kentucky kid poručio je da je «spreman za posljednju bitku» .

Ako je razočaranje nestalo isto se ne može reći za ljutnju prema Pedrosi krivcu za katastrofu koju Honda ne može ignorirati.

«Ništa neće promijeniti rezultat. Svaki puta kada gledam utrku jednako mi se gadi! Još uvijek ne mogu vjerovati u ono što je imao u glavi Dani. I prvi puta kada sam ga pretekao iako sam imao kotač prednosti pred njim pustio je kočnice i htio se «nakloniti» iznad mene. Pa nije valjda mislio da ću ga pustiti da me prijeđe sa vanjske strane. U svakom slučaju moram pokušati zaboraviti sve i svu tu energiju u posljednju utrku. Igra još uvijek nije završila!» poručio je Hayden.

I bio je u pravu. Matematika ga još uvijek drži u igri iako je sa +12 pao na - 8. Situacija nije nimalo lagana ali Hayden se nema namjeru predati prije izlaska na stazu.

«Znam da je osam bodova zaostatka za Rossijem puno, ali Eliasova pobjeda na prošloj utrci daje mi nadu. Zbog toga sam nestrpljiv da stignem u Valenciju. Cijenim tu stazu. Učinit ćemo sve da uspijemo, posebno stoga što je ovo posljednja utrka klase MotoGP prije promjene pravila. Istina na zemlji sam ali ne i uništen « zaključio je nesretni Hayden.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!