Nogomet

Pršo strijelac, St. Mirren srušio Hearts

Branimir Korać • subota, 09.09.2006.

U šestom kolu škotskog prvenstva Glasgow Rangersi Dade Prše svladali su Falkirk sa 4:0, a među strijelcima bio je i Pršo. Celtic je teško izborio pobjedu kod Aberdeena, a razočaranje svojim navijačima priuštio je Hearts porazom od St. Mirrena...

U vrlo zanimljivom susretu Celtic je tek u završnici izborio pobjedu protiv Aberdeena. Na gostovanju kod Aberdeena pobjedu "zelenima" donio je Jan Venegoor of Hesselink u 79. minuti na asistenciju Kennyja Millera. Većim dijelom susreta Celtic je imao inicijativu, ali u azvršnici je Aberdeen umalo poravnao kada je Anderson pogodio gredu.

Kilmarnock je dva puta vodio na gostovanju kod Dunfermlinea, ali ipak je upisao poraz 3:2. Gosti su poveli već u devetoj minuti preko Invinciblea, ali u završnici prvog dijela, u 42. minuti, Young poravnava na 1:1. U drugom dijelu gosti ponovno dolaze do vodstva i to preko Walesa u 52. minuti. Donsi se ponovno bude nakon primljenog pogotka i preko Masona u 73. minuti poravnavaju na 1:1, a pojačanje iz Aberdeena Crawford krasnim pogotkom donosi im pobjedu u 84. minuti.

Vezane vijesti

Hearts je na svom travnjaku poražen od St. Mirrena 1:0. Pobjedak za iznenađujuću pobjedu gostiju postigao je Kean u 82. minuti.

Inverness je u gostima sa čak 4:1 svladao Motherwell. Gosti su pogocima Tokelyja u 25. i Darga u 48. minuti poveli 2:0, a smanjio je McDonald u 72. Konačnih 1:4 postavljaju Munro u 79. i Keogh u 87. minuti.

Laganu pobjedu izborili su Rangersi protiv Falkirka. Na svom travnjaku slavili su s visokih 4:0. Poveo je Glasgow u 17. minuti preko Bardsleya, a 11 minuta kasnije naš dojučerašnji reprezentativac Dado Pršo podiže na 2:0. U drugom dijelu konačnih 4:0 postavljaju Boyd iz jedanaesterca u 68. te Buffela u 78. minuti.

Škotska liga, šesto kolo:
Aberdeen - Celtic 0:1, Dunfermline - Kilmarnock 3:2, Hearts - St. Mirren 0:1, Motherwell - Inverness 1:4, Rangers - Falkirk 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!