Nogomet

Werder i HSV ispali, Banović spasio Nürnberg

Petar Plevnik • subota, 09.09.2006.

Subotnji susreti prvog kola Njemačkog kupa donijela su dva velika iznenađenja. Werder i HSV oprostili su se od natjecanja već na prvoj prepreci i to od trećeligaša, dok je Nürnberg do minimalne pobjede došao pogotkom Ivice Banovića...

Da pristup "lako ćemo" nije stran ni Nijemcima, pokazao je susret između Stuttgart Kickersa i renomiranih gostiju iz Hamburga, HSV. Naime, domaćini su nakon samo šest minuta igre imali vodstvo od 2:0. Ipak, već do kraja prvog dijela HSV potpuno preokreće rezultat te pogocima Sanogoa, Ljuboje i Demela dolazi do 2:3. Taj rezultat stajao je na sefamoru sve do 90. minute, kada strijelac prvog pogotka za domaćine, Yildiz zabija za 3:3 i odvodi susret u produžetke. Za veliku senzaciju pobrinuo se Okpala, koji je u 96. minuti realizirao najstrožu kaznu, za konačnih 4:3.

Za drugo veliko iznenađenje pobrinuo se dojučerašnji četvrtoligaš, Pirmasens, koji je iskoristio činjenicu da je Werder u Pirmasens doputovao bez ozlijeđenih Fringsa, Borowskog, Mertesackera i Wiesea. Unatoč izostanku četvorice standardnih prvotimaca, Werder je nizao brojne prigode sve do 64. minute, kada domaćini, "ni krivi ni dužni", iz slobodnog udarca, preko Hildebrandta dolaze do vodstva. Blamažu Werdera samo nakratko prekida Ivan Klasnić, pogotkom u 84. minuti, no nešto više od pola sata kasnije Klasnić se, zajedno sa Hugom Almeidom, promašivši 11-erac pretvara u tragičara i domaćini nakon 11-erca dolaze do 4:2 i najvećeg rezultata u klupskoj povijesti.

Sličnu sudbinu umalo je doživo Bayer iz Leverkusena na gostovanju u Koblenzu. Nakon 1:1 u regularnom tijeku susreta, pobjednika nije bilo ni u dodatnih 30 minuta (2:2), da bi više sreće pri izvođenju 11-erca imali gosti, za koje je od 67. minute igrao i Marko Babić.

Od naših igrača posebno se istaknuo Ivica Banović, čijim je pogotkom Nürnberg došao do pobjede protiv Cloppenburga, dok je Leon Benko u igru ušao u drugih 45. minuta. U strijelce se upisao i bivši 'hajdukovac', Hrvoje Vuković, čiji je Wacker iz Burghausena slavio na gostovanju u Augsburgu.

Njemački kup, prvo kolo, rezultati:
Sandhausen - Greuther Fürth 0:2
Osnabrück - Eintracht Braunschweig 3:1
Westfalia Herne - Erzgebirge Aue 1:2
Magdeburg - Paderborn 6:7 n.j. (1:1)
Bayreuth - Kickers Offenbach 0:2
TeBe Berlin - Karlsruhe 1:3
Dynamo Dresden - Hannover 2:3
Cloppenburg - Nünberg 0:1
Delbrücker - Freiburg 2:4
Hansa Rostock II - Schalke 1:9
Koblenz - Bayer Leverkusen 3:5 n.j. (2:2)
Pirmasens - Werder Bremen 4:2 n.j. (1:1)
RW Essen - Energie Cottbus 1:0
Stuttgarter Kickers - Hamburger SV 4:3 n.p. (3:3)
Thannhausen - Borussia Dortmund 0:3
Gera 2003 - Kaiserslautern 0:2
St.Pauli - Bayern München 1:2 n.p. (1:1)
Homburg - Bochum 1:2
Siegen - Eintracht Frankfurt 0:2
Augsburg - Wacker Burghausen 3.4 n.p. (3:3)
Alemannia Aachen II - Stuttgart 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!