Ostali sportovi

Blanka u ponedjeljak na pretragama

HINA • nedjelja, 10.09.2006.

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić, koja je u subotu na Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu nakratko izgubila ravnotežu, sutra će u Splitu obaviti detaljne pretrage...

Blankini problemi pojavili su se nakon što je preskočila 190cm. Kad se spremala za skok na visini od 194cm osjetila je da joj se magli pred očima te da ima problema s ravnotežom. Prekinula je natjecanje te je otišla na pregled u jednu stuttgartsku bolnicu. Njemački liječnici obavili su pregled srednjeg uha (centar za ravnotežu), i nisu pronašli ništa što bi moglo uzrokovati gubitak ravnoteže. No, savjetovali su joj pregled kod neurologa.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

"Blanka se sada dobro osjeća, a sutra će u Splitu obaviti detaljne pretrage, uključujući i parametre vezane za njen problem sa štitnjačom. Ja sam još jučer razgovarao s Tamarom Boroš koja je zbog upale živaca imala problema s ravnotežom, te je morala pauzirati dva mjeseca. Izgleda da Blanka nije u takvoj situaciji i vjerujem da će sve biti u redu", izjavio je danas za Hinu njen otac i trener Joško Vlašić.

"Budući da je kraj sezone imamo dovoljno vremena, obavit ćemo detaljne pretrage i nakon što utvrdimo u čemu je problem, onda ću moći napraviti plan priprema za novu sezonu. Također, u Zagrebu bi se trebao naći s vodećim ljudima našeg sporta, jer moramo popraviti uvjete u kojima Blanka trenira. Mi smo zahvalni na dvorani koja nam je dana na korištenje, no moram napomenuti da tamo nema ni tekuće vode, zahod je u katastrofalnom stanju, a nedostaje nam i opreme za kvalitetan trening", dodao je Joško Vlašić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!