Ostali sportovi

Dobri rezultati završnice u Stuttgartu

Branimir Korać • nedjelja, 10.09.2006.

Svjetsko atletsko finale u protekla dva dana ponudilo je odlične rezultate u obje konkurencije. Posjetitelji finala u Stuttgartu nisu vidjeli rekorde, ali su vidjeli rezultate u rangu najboljih u svijetu ove godine...

Koji Murofushi uzeo je pobjedu u bacanju kladiva na Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu. Zaključno natjecanje sezone Murofushi je okončao s repsektabilnih 81.42 i slavio ispred probuđenog Bjelorusa Ivana Tihona, europskog prvaka iz Göteborga. Veliki pad forme potkraj sezone bilježi Vadim Devjatovskij koji je bacio tek 78.67.

U skoku u dalj nedodirljiv je ove sezone Irving Saladino. Panamac je u Stuttgartu skočio do dalekih 8.41 što mu je osiguralo pobjedu ispred drugoplasiranog Saudijca Al Khuwalidija.

Na 400 metara s preponama najbrži je bio europski prvak Grk Periklis Iakovakis. Favorizirani Amerikanci Bershawn Jackson i Kerron Clement zauzeli su tek treće i četvrto mjesto, a ispred njih probio se i Van Zyl iz Južne Afrike.

Sjajna utrka trčana je na 200 metara. Pobjedu je uzeo Tyson Gay s izvrsnih 19.68 što je drugi rezultat sezone. Drugoplasirani Wallace Spearmon išao je brzih 19.88 dok je Saidy Ndure u ovoj brzoj utrci popravio rekord Gambije.

Skakači u vis nisu bili posebno raspoloženi. Pobjedu je odnio Šveđanin Linus Thörnblad s 233 ispred europskog prvaka Andreja Silnova koji je također skočio 233. Treći je bio Stefan Holm s 230.

Paul Koech je u izostanku Saifa Saaeeda Shaheena lako došao do slavlja na 300 metara sa zaprekama. U nezadrživom finišu Koech je pokušao spustiti utrku ispod osam minuta, ali nije uspio i morao se zadovoljiti s 8:01.37. Sedam sekundi sporiji je bio Richard Kimpkemboi.

Na 5000 metara trkači su imali lakši trening. Pobjedu u laganom ritmu odnio je Kenenisa Bekele sa slabim 13:48.62.

U koplju se očekivano vodila borba između Thorkildssena i Pitkämäkija. Kao i većim dijelom ove sezone pobjedu je odnio Norvežanin s odličnih 89.50. Na 1500 metara najbrži je bio Alex Kipchirchir dok je tek deseti na kraju bio Daniel Kipchirchir Komen.

Kod atletičarki najmanje neizvjesnosti bilo je u skoku s motkom. Jelena Isinbajeva je s preskočenih 4.75 odnijela pobjedu ispred Monike Pyrek.

U bacanju kugle vodio se očekivani troboj između Koronenko, Vili i Ostapčuk. Upravo je ovaj bio i raspored na kraju, a prve pratiteljice imale su gotovo metar slabije najbolje rezultate.

Odličnom završnicom Zulia Calatayud odnijela je pobjedu na 800 metara ispred Janeth Jepkosgei. U disku vremešna Franka Dietzsch lako je došla do pobjede.

Očekivane pobjede ubilježile su Sanya Richards na 400 metara, Tatjana Lebedjeva u troskoku, Meseret Defar na 3000 metara i Sherone Simpson na 100 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!