Nogomet

Ugovor Uefe i Osijeka

HINA • petak, 22.09.2006.

U sklopu pripremnih radnji za organizaciju Eura 2012. danas je u hotelu Osijek potpisan ugovor između Grada Osijeka i Uefe, Uefe i Sportskih objekata, te Uefe i Zračne luke Osijek...

U ime Grada Osijeka ugovor je potpisao zamjenik gradonačelnika Gordan Matković, koji je istaknuo kako je "Osijek oduvijek bio dobar domaćin, a ako Hrvatska i Mađarska dobiju organizaciju europskog prvenstva u nogometu, bit će to velika prilika da se promovira Osijek i Županija u turističkom i gospodarskom smislu."

Dodao je kako je Osijek, koji je već jedno veliko gradilište, svjestan da se infrastruktura i prometnice moraju do 2012. godine maksimalno urediti i izgraditi. Za obnovu i adaptaciju osječkog stadiona država će osigurati 30-tak milijuna eura, kazao je Matković, te naglasio značenje razvoja hotelsko-ugostiteljske ponude u gradu.

Kako je istaknuto, potpis od strane Uefe uslijedit će ako kandidatura za organizaciju Eura 2012. godine bude prihvaćena. U sklopu posjeta Hrvatskoj i Mađarskoj, Osijek će 27. rujna posjetiti šesteročlana inspekcija Europske nogometne federacije, a tada će biti predstavljen cjelovit projekt kandidature grada za sudjelovanje u organizaciji Europskog nogometnog prvevstva 2012. godine.

Na današnjoj svečanosti u hotelu Osijek predstavljena je i knjiga kandidature grada Osijeka za Euro 2012. Posebno je bilo riječi o ulozi hotela za predstojeće prvenstvo, te je istaknuto kako su već potpisani ugovori s hotelima Osijek, Waldinger, Eurodom (koji je u izgradnji) i s Mursom, a danas su potpisani ugovori s još 23 hotela u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje bi trebali biti smješteni navijači.

Glavni projekt-menadžer kandidature Republike Hrvatske Zoran Cvrk naglasio je kako treba voditi računa da se hotelske cijene realno formiraju, a ne da se pretjeruje s cijenama jer se može dogoditi da gosti i navijači odu u susjedne države, što se, kako je rekao, dogodilo i Portugalu i Španjojskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!