Tenis

Hrvatska treći nositelj

Ivor Krapac • utorak, 26.09.2006.

Hrvatska reprezentacija bit će treći nositelj na ždrijebu Svjetske skupine Davis Cupa za sljedeću sezonu, koji će se održati u četvrtak u podne u Rimu. Aktualni pobjednici ovog natjecanja i dalje su na prvom mjestu ljestvice najboljih Davis Cup reprezentacija svijeta, no u određivanju nositelja za 2007. prednost su dobili ovogodišnji finalisti, Rusi i Argentinci...

Rusi će biti prvi, a Argentinci drugi nositelji, dok su iza Hrvatske postavljeni i Španjolci, Australci, Amerikanci, Francuzi i Bjelorusi.

Ovakav poredak nositelja znači da Hrvatska na ždrijebu može dobiti jednu iz okteta nepostavljenih reprezentacija. U toj skupini su Švicarska, Čile, Švedska, Rumunjska, Češka, Belgija, Njemačka i Austrija.

Od svih opcija, najpovoljnije izgleda Austrija, kojoj bi hrvatski reprezentativci, zbog ovogodišnjeg gostovanja u prvom kolu u Grazu, u novom susretu bili domaćini. Sigurno gostovanje dogodilo bi se ukoliko bismo u četvrtak izvukli Rumunje, Belgijce ili Nijemce, dok bi o domaćinstvu susreta sa Švicarcima, Čileancima, Šveđanima i Česima odlučivao ždrijeb.

Nositelji:
1. Rusija
2. Argentina
3. Hrvatska
4. Španjolska
5. Australija
6. SAD
7. Francuska
8. Bjelorusija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!