Rukomet

Imamo logo, čekamo dvorane

Ivor Krapac • nedjelja, 22.10.2006.

Hrvatska će za tri godine imati čast, ali i veliku odgovornost ugostiti rukometno Svjetsko prvenstvo, jedno od najvećih natjecanja koje smo imali priliku organizirati od osamostaljenja. Današnje proglašenje najboljih rukometaša, trenera i sudaca u Zagrebu poslužilo je i za otkrivanje nekoliko detalja o SP-u 2009...

Za početak, predstavljen je službeni logo Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj. Među nekoliko ponuda uglednih hrvatskih dizajnera, posebni žiri odabrao je onu Danijela Popovića i njegov rad "007", koji će biti glavni dio vizualnog identiteta SP-a 2009. godine.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

No, logo je ipak bio najlakši i osnovni dio posla. Prezentacija nakon koje je Hrvatska zaslužila povjerenje Međunarodne rukometne federacije je kao važan dio imala najavu obnove starijih i građenja novih i modernih dvorana u nekoliko gradova, od kojih je većina trenutno tek u fazi planiranja. Nadajmo se da će se uskoro krenuti i konkretnije, uz važne uloge gradskih poglavarstava i potporu hrvatske Vlade, koja je obećana i danas na svečanosti u Sheratonu.

Jamstva Vlade još jednom je potcrtala potpredsjednica Jadranka Kosor, a na njene riječi nadovezao se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, dodavši da mu je predsjednik Vlade Ivo Sanader nedugo po dobivanju organizacije SP-a obećao pomoć oko izgradnje dvorane kapaciteta 20.000 mjesta u Zagrebu.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Podsjetimo, planirana velika dvorana bila bi višenamjenska, a za rukometne potrebe najavljen je već dugo očekivani Rukometni dom, koji bi također ugostio dio natjecanja na SP-u 2009. No, ni jedna ni druga dvorana još nisu u izgradnji - prva lopata trebala bi biti zabijena sljedeće godine.

U Osijeku je započela izgradnja dvorane Gradski vrt, a gradonačelnik Anto Đapić kazao je da je planirano da se završetak dogodi u studenom 2008. godine. U Poreču, koji je također među planiranim gradovima-domaćinima SP-a, gradonačelnik Edi Štifanić najavljuje građenje nove tri dvorane, od kojih bi najveća poslužila za natjecanje na Svjetskom prvenstvu.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Posla ima puno, a vremena baš i ne toliko. Vodeći ljudi RK Zagreb i Hrvatskog rukometnog saveza već su upozorili da se u Zagrebu javljaju problemi oko lokacije predviđenog Rukometnog doma, koji bi trebao biti na Sveticama, a bez te najavljene dvorane bi cjelokupni projekt SP-a u Hrvatskoj bio pod ozbiljnim upitnikom. Povjerenje koje je IHF ukazao Hrvatskoj ne bi se smjelo prokockati...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!