Ostali sportovi

Hrvatska u skupini s Rusijom

Branimir Korać • nedjelja, 24.09.2006.

U rujnu iduće godine odbojkašice će u Belgiji nastupiti na Europskom prvenstvu. Među 16 najboljih reprezentacija kontinenta nalazi se i Hrvatska koju je ždrijeb smjestio u skupinu C...

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija dobro je prošla u ždrijebu Europskog prvenstva koje će se održati iduće godine u Belgiji. Kuglice su našu reprezentaciju smjestile u skupinu C u društvu jednog od favorita Prvenstva Rusije te dvije reprezentacije "po mjeri" Turske i Francuske.

Slika 1 od 1.
Foto: Vedran Patarčić

Europsko prvenstvo održava se od 20. do 30. rujna u Charleroiju, Hasseltu i Luksemburgu gdje će biti održana i sam završnica. Po četiri reprezentacije smještene su u četiri skupine, a iz svake skupine tri prvoplasirane idu u drugi krug gdje se formiraju po dvije skupine iz kojih prve i druge reprezentacije odlaze u polufinale.

Naša reprezentacija susrete skupine C igrat će u Charleroiju, a prvi dvoboj imat će 20. rujna s Ruskinjama. Slijedeći dan protivnice će biti Francuskinje, a na kraju Turkinje. Sedam najboljih reprezentacija nastupit će na svjetskom Grand Prixu.

Skupina A (Charleroi): Azerbajdžan, Bjelorusija, Njemačka, Italija.
Skupina B (Hasselt): Bugarska, Češka, Španjolska, Poljska.
Skupina C (Charleroi): Hrvatska, Francuska, Rusija, Turska.
Skupina D (Hasselt): Belgija, Nizozemska, Srbija, Slovačka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!