Ostali sportovi

U Šibeniku otvoreno 12. natjecanje invalida Domovinskog rata

HINA • četvrtak, 09.11.2006.

U hotelskom naselju Solaris u Šibeniku danas je počelo 12. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata u sklopu kojega će se u deset disciplina natjecati oko 22 ekipe iz cijele Hrvatske te sudionici iz HVIDR-e HVO-a.

Na trodnevnoj športskoj manifestaciji okupilo se oko 1200 invalida Domovinskog rata, a organizirala ju je Zajednica županijskih udruga HVIDR-e uz suorganizaciju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Otvorila ju je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je podsjetila na velik doprinos koji su dali branitelji u Domovinskom ratu.

"Ove godine invalidima Domovinskog rata na korištenje je predano 416 stanova i 141 automobil", rekla je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Na svečanom otvaranju okupljene invalide Domovinskog rata, između ostalih, pozdravili su i ministar obrane Berislav Rončević te predstavnici područne i lokalne samouprave.

Ekipe HVIDR-e će se na 12. svehrvatskim športskim igrama, među ostalim, natjecati u boćanju, šahu, plivanju, stolnom tenisu, ribolovu te visećem kuglanju, a naslov pobjednika s prošlog natjecanja brani zagrebačka HVIDR-a.

Prvi put u sklopu natjecanja invalida Domovinskog rata održat će se likovna kolonija u čijem će radu sudjelovati oko 50 kipara i slikara čija će djela naknadno biti ponuđena na javnoj dražbi, a prikupljeni novac namijenjen je za obranu optuženih hrvatskih generala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!