Nogomet

Dedić lansirao Parmu među osam najboljih

Hrvoje Rafaelić • petak, 08.12.2006.

Iako su u prvoj utakmici na vrućem terenu kod Napolija izgubili 1:0, Parma je na svom terenu pobjedom izborila 1/8 finala talijanskog kupa...

Ennio Tardini ugostio je momčad Napolija u uzvratu talijanskog kupa. Pred samo 4.091 gledateljem domaćini su došli do zaslužene pobjede od 3:1 i tako ukupnim rezultatom od 3:2 plasirali se u četvrtfinale Kupa.

Domaćini su igrali bez našega Igora Budana, ali dostojnu zamjenu su imali u Slovencu Zlatku Dediću. Parma je došla u vodstvo u zadnjoj minuti prvoga poluvremena golom iz jedanaesterca. Strijelac je bio Luca Cigarini. Samo osam minuta u drugom poluvremenu trebalo im je da povećaju prednost. U 53. minuti koban za Napoli bio je Dedić. Trinaest minuta kasnije, točnije u 66. minuti, Dedić zabija svoj drugi gol i tako nastavlja uspješnu seriju koju je započeo prošloga tjedna u Kupu Uefe. U 82. minuti Samuel Dalla Bona smanjuje na 3:1, ali nedovoljno da bi se Napoli provukao u daljnje natjecanje talijanskog kupa.

Parma trenutno drži 17. mjesto u Seriji A sa devet osvojenih bodova te u nedjelju gostuju na stadionu San Elia kod izravnog konkurenta Cagliarija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!