Ostali sportovi

Povratak Kenterisa

Maja Giljanović • petak, 15.12.2006.

Kontroverzni Kostas Kenteris, grčki sprinter čija dvogodišnja suspenzija nakon doping afere uoči OI u Ateni istječe krajem mjeseca, planira povratak na OI u Pekingu...

Kenteris je, podsjetimo, akter najvećeg dopinškog skandala od 1988. kada je na Olimpijskim igrama u Seoulu Ben Johnson ostao bez zlata na 100 metara. Zajedno s kolegicom iz reprezentacije Ekaterini Thanou, srebrnom na 100 metara sa OI u Sydneyu, Kenteris je bio optužen zbog lažiranja motociklističke nesreće radi izbjegavanja testiranja na nedopuštene kemijske supstance uoči samog starta atletskih natjecanja. Doduše, Grčki je disciplinski odbor dvojac oslobodio sumnji, međutim, Svjetska atletska federacija (IAAF) se žalila na donesenu presudu te je na Sportskom arbitražnom sudu došlo do nagodbe (detalji koje nikad nisu predstavljeni javnosti) prema kojoj im je dopušten povratak atletici za dvije godine odnosno 22. prosinca 2006.

"Učinit ću sve da budem spreman za Peking. 33 su mi godine, ali želim trčati. Moja će najveća pobjeda biti ponovni povratak u startne blokove...", izjavio je osvajač zlatnog olimpijskog odličja na 200 metara iz 2000. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!