Nogomet

Fabien Barthez za spas Nantesa

Maja Giljanović • petak, 15.12.2006.

Umirovljen u listopadu, nekadašnja francuska jedinica Fabien Barthez, vraća se aktivnom nogometu i to kao čuvar mreže slavnog, ali ove sezone u grdnim problemima, Nantesa...

35-godišnji Barthez je, naime, nakon neuspjelog povratka uoči starta sezone u redove Toulousa u kojem je i započeo karijeru, objavio prekid karijere. Međutim, u nekadašnjem golmanu Marseillea, Monaca te Manchestera s kojima je osvajao francuska i engleska prvenstva te Ligu prvaka, ali i vrataru francuske reprezentacije za koju je ubilježio 87 nastupa i s kojom je 1998. slavio na SP te 2000. osvojio Euro, vodstvo kanarinaca vidi spas (?) sezone koja je započela loše, a nastavila se katastrofalno. Jedan od najvećih klubova Le Championnata, naime, nakon 17 odigranih kola tavori na pretposljednjoj, 19. poziciji s osvojenih tek 13 bodova.

Barthez potpisuje na šest mjeseci s opcijom jednogodišnjeg produljenja ugovora u slučaju opstanka i na vratima momčadi s obale Atlantika će zamijeniti 23-godišnjeg Srbina Vladimira Stojkovića, s tim da će na raspolaganju treneru biti na gostovanju kod Toulousea 23. prosinca. Trener je još uvijek George Eo kojem su, čini se, sati ipak odbrojani jer će ga klub smijeniti još jednim trofejnim reprezentativcem, Laurentom Blancom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!