Nogomet

Internacional šokirao Barcu

Tomislav Pacak • nedjelja, 17.12.2006.

Brazilski Internacional osvojio je Svjetsko klupsko prvenstvo nakon što je u finalu tog natjecanja svladao Barcelonu s 1:0. Barca tako nije uspjela europskom dodati i svjetski naslov...

Jedini pogodak na utakmici stigao je u 80. minuti - Luis Adriano proigrao je odličnog Iarleyja koji je pobjegao pažnji Puyola, te potom lijepo poslužio Adriana koji matira istrčalog Valdeza. Taj pogodak ujedno je i odlučio utakmicu, Barcelona se usprkos pritisku nije uspjela vratiti u egal te je morala Internacionalu prepustiti svjetsku krunu.

Odlična obrana Internacionala onemogućila je laganu igru Barcelone kakvu su Katalonci prezentirali u polufinalu protiv Americe, pa su se europski prvaci morali zadovoljiti s udarcima iz daljine. Ronaldinho je pokušao ponoviti lukavi slobodni udarac kakav je izveo protiv Werdera, no vratar Internacionala Clemer bio je spreman na takve pokušaje svog sunarodnjaka.

Nakon pogotka Adriana, Barca je pokušala sve ne bi li izjednačila, no dobar udarac Deca obranio je Clemer, a u posljednjim trenucima Ronaldinhova lopta iz "slobodnjaka" za nekoliko je centimetara promašila cilj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!