Ostali sportovi

NFL: Čudesni Bearsi, Saintsi i Seattle "minutu do 12"

Tomislav Pacak • utorak, 17.10.2006.

Šesti tjedan NFL sezone donio je zaista puno uzbuđenja, najviše ove godine. I Hrvati konačno mogu uživati u footballu zahvaljujući Z1 televiziji, a uživali su svakako i navijači New Orleansa te Seattlea čije su momčadi došle do pobjeda u posljednjim sekundama dvoboja. Chicago je s(p)retno ostao neporažen, Titansi su šokirali Washington, a San Diego i Pittsburgh uništili svoje protivnike...

Nakon što smo godinama imali priliku jedino gledati Super Bowl (a ni ta praksa nije postojala ove godine), konačno je football dospio na male ekrane u Hrvatskoj. Zagrebačka televizija Z1 počela je prenositi po jedan susret svakog tjedna (nedjeljom u 22.15), dok petkom daje pregled proteklog vikenda.

Ove smo nedjelje imali priliku gledati dvoboj Pittsburgha i Kansas Cityja u kojem su branitelji naslova konačno pronašli šampionsku formu te su pregazili Chiefse s 45:7. Sve je bilo gotovo već nakon prvog dijela koji su Steelersi dobili s 31:0. QB Ben Roethlisberger, koji je do ove utakmice imao sedam presječenih dodavanja i niti jedno TD dodavanje dramatično je popravio formu te je s dva TD pasa i 238 yardi dodavanja uništio obranu gostiju. Willie Parker bez problema je probijao obranu Kansasa u čijim redovima nije štimalo gotovo ništa. Pittsburgh se tako vratio u igru, zabilježio je drugu pobjedu, a kako su poraze uknjižili divizijski rivali Cincinnati i Baltimore, Steelersi imaju puno razloga za zadovoljstvo.

Iznimno uzbudljivo bilo je u St. Louisu gdje su Ramsi zamalo došli do još jedne čudne pobjede, no sreća im je ovog puta ipak okrenula leđa. Naime, Ramsi su među ugodnijim iznenđenjima lige, a dvije od četiri dosadašnje pobjede ostvarili su nakon čudnih pogrešaka protivnika u zadnjim minutama.

Gotovo da se povijest ponovila protiv Seattlea, koji je pri vodstvu od 27:21 imao loptu u zoni St. Louisa i potom je neshvatljivo izgubio, te tako omogućio Ramsima da krene po touchdown. "Ovnovima" je to i uspjelo, Marc Bulger je po treći puta tog dana ostvario TD dodavanje za Holta te su Ramsi poveli s 28:27. Ipak, Seattle u posljednjem napadu dolazi u teritorij domaćih, a Josh Brown s 54 yarde pogađa pobjednički field-gol s istekom vremena.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Sličan scenarij, iako nešto manje dramatičan, dogodio se i u New Orleansu gdje je prepuni Superdome uživao u još jednoj odličnoj predstavi Saintsa. "Sveci" su vodili cijelu utakmicu protiv Philadelphia Eaglesa i na kraju su zasluženo slavili field-golom Johna Carneyja s 34 yarde, također s istekom vremena. QB Drew Brees odigrao je još jednu odličnu utakmicu, imao je 275 yardi dodavanja (tri TD pasa), od toga dva za iskusnog Joea Horna koji je odigrao najbolju utakmicu u posljednje dvije godine.

Carolina je, pak, u Baltimoreu ubilježila četvrtu uzastopnu pobjedu i pokazala da su dva startna poraza ipak bila više plod slučajnosti, te da su Panthersi legitimni kandidati za Super Bowl. Nimalo slučajno se pobjednički niz Panthersa poklopio s povratkom hvatača Stevea Smitha u momčad; Smith je briljirao i u Baltimoreu, uhvatio je lopte za 189 yardi. Odličan je bio QB Jake Delhomme koji je s 365 yardi dodavanja ostvario career-high, a sjajno je posao odradila i trkačka obrana Panthersa koja je zaustavila trkače Ravensa ispod 100 yardi. Ravensima se rano ozlijedio QB Steve McNair, no dosta dobro ga je zamijenio Kyle Boller koji je imao tri TD dodavanja; ipak, protiv Panthersa to ovoga puta nije bilo dovoljno, Baltimore je zabilježio drugi uzastopni poraz.

Neporaženi Chicago je gubio na poluvremenu gostovanja kod Arizone s 20:0, no Bearsi su ipak pronašli put do pobjede. Napad Chicaga je odigrao katastrofalno, Bearsi su imali šest izgubljenih lopti i postigli su samo tri poena, no sve je nadoknadila obrana - dva puta su braniči Chicaga vratili izgubljenu loptu za TD, jednom su napravili punt return, te su tako poveli s 24:23. Arizona je usprkos tome imala priliku za pobjedu, ali Neil Rackers promašio je field-gol s 41 yarde koji bi donio pobjedu Cardinalsima.

San Diego je pregazio San Francisco s 48:19, u redovima Chargersa sve je funkcioniralo briljantno - RB LaDainian Tomlinson postigao je čak četiri TD-a, mladi QB Philip Rivers imao je 334 yarde dodavanja, a obrana je također odradila svoj dio posla. San Diego definitivno izgleda kao jedan od najozbiljnijih pretedenata na Super Bowl...

National Football League, 6. tjedan: Atlanta - NY Giants 14:27, Dallas - Houston 34:6, Detroit - Buffalo 20:17, St. Louis - Seattle 28:30, New Orleans - Philadelphia 27:24, Tampa Bay - Cincinnati 14:13, Washington - Tennessee 22:25, Baltimore - Carolina 21:23, NY Jets - Miami 20:17, Pittsburgh - Kansas City 45:7, San Francisco - San Diego 19:48, Denver - Oakland 13:3, Arizona - Chicago 23:24.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!