Nogomet

Nezaustavljivi Celtic, petica Kilmarnocka

Tomislav Pacak • subota, 02.12.2006.

Ništa novoga nije donijelo 17. kolo škotske Premier lige - neprikosnoveni Celtic obračunao se i s trećeplasiranim Aberdeenom te je tako još više povećao prednost pred Rangersom koji igra u nedjelju protiv Falkirka...

Ni trećeplasirani Abeerdeen nije pronašao formulu za zaustavljanje Strachanove momčadi koja na krilima europskih uspjeha lako gazi i domaće prepreke. Istina, protiv Aberdeena je to bilo malo teže nego što su Bhoysi naviknuli, no i otpor čvrstih gostiju slomljen je u 72. minuti zahvaljujući Zurawskom.

Hibernian je zadržao visoko četvrto mjesto zahvaljujući teško izborenoj pobjedi nad Dundee Unitedom. Gosti su poveli autogolom Martisa u 24. minuti, no Jones (45.) i Fletcher (73.) ipak donose pobjedu favoritima.

Vezane vijesti

Najuvjerljiviju pobjedu kola upisao je Kilmarnock koji je čak s 5:1 svladao fenjeraša Dunfermline. Nakon što je Greer doveo domaće u vodstvo u sedmoj minuti, Crawford je nakratko vratio nadu Dunfermlineu, no po dva pogotka Di Giacoma i Nisha postavila su stvari na očekivano mjesto.

Motherwell je došao do vrijedne pobjede protiv Invernessa u gostima, a minimalnu pobjedu osigurao je Foran s bijele točke u posljednjoj minuti utakmice. Hearts je nastavio s neočekivano lošim rezultatima ove sezone odigravši samo 2:2 sa St. Mirrenom. Mikoliunas je već u prvoj minuti doveo "srca" u vodstvo, no Kean s dva pogotka u tri minute (19. i 21.) donosi prednost domaćima. Hearts je blamaže spasio Zaliukas u 51. minuti, a do kraja su gosti morali čuvati bod nakon isključenja Hartleyja

Škotska Premier liga, 2. prosinca: Celtic - Aberdeen 1:0, Inverness - Motherwell 0:1, St. Mirren - Hearts 2:2, Kilmarnock - Dunfermline 5:1, Hibernian - Dundee United 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!