Nogomet

Real dobio bitku za Higuaina

Tomislav Pacak • četvrtak, 14.12.2006.

Utrka za jednim od najtraženijih mladih nogometaša svijeta je završena pobjedom Reala. Madriski velikan uspio je slomiti pregovarače River Platea te osigurati dolazak Gonzala Higuaina u svoje redove...

Prema izvještajima španjolske Marce, Real se s Riverom dogovorio za odštetu od 13 milijuna eura za 19-godišnjeg napadača koji je bio meta mnogobrojnih europskih klubova. Novo argentinsko "čudo od djeteta" potpisat će s Realom ugovor na šest i pol godina, a za Real će moći nastupati nakon 2. siječnja kada se otvori novi 'prozor' za transfere.

Direktor financija Rivera, Hector Grimberg, dugo je pregovarao s Baldinijem i Mijatovićem oko odštete - Real je nudio 10 milijuna, River je tražio, a na kraju i dobio - 13 milijuna eura.

Higuain je, dakako, oduševljen prilikom: "Sjajno je imati šansu igrati u tako važnom klubu kao što je Real. Ponosan sam što me Real primijetio."

U Realu očito nije nikoga briga što u svlačionici već imaju niz napadača svjetskog imena, pa će dolazak Higuina dodatno zaoštriti konkurenciju koja je ionako velika... Netko od zvijezda morat će na klupu, a zvijezdama to teško pada, no kao da je atmosfera u svlačionici bitna za uspjeh momčadi. U Realu to valjda najbolje znaju, s obzirom da su se proteklih godina naosvajali trofeja... Ili ne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!