Nogomet

Gago na Bernabeu

Tomislav Pacak • četvrtak, 21.12.2006.

Real je nastavio s oplemenjivanjem svoje svlačionice južnoameričkim nogometašima - nakon što su osigurali dolazak Gonzala Higuaina prošlog tjedna za 13 milijuna eura, čelnici madriskog velikana dogovorili su se s Boca Juniorsom oko transfera Fernanda Gaga...

Boca je u izjavi za javnost jednostavno opisala ono najvažnije - Talentirani veznjak Boce Fernando Gago bit će transferiran u Real Madrid za 13.72 milijuna funti. Ponuda koja je u srijedu stigla u klub je prihvaćena.

20-godišnji talentirani veznjak potpisat će ugovor na šest i pol godina s Realom, koji je tako nastavio s politikom kupovanja južnoameričkog talenta. Osim što su doveli Higuina i Gaga, čelnici Reala kupili su i lijevog bočnog Marcela iz Fluminensea kao zamjenu za Roberta Carlosa.

Gaga mnogi uspoređuju s Fernandom Rendondom koji je igrao za Real između 1994. i 2000. godine, a ukupno je osmi igrač kojeg je Real doveo otkako je ovog ljeta mjesto predsjednika preuzeo Ramon Calderon. Trošak tih transfera ukupno je iznosio približno 100 milijuna eura, no očito novac nije problem u Madridu.

Calderon je još na ljeto doveo Cannavara, Emersona, Van Nistelrooyja, Diarru i Reyesa, koji su mu donijeli iskustvo, a ove zime orijentirao se na južnoameričke talente. Strategija za sada i nije previše uspješna, no kao i svakom drugom, i tom projektu treba vremena...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!