Nogomet

Lokomotiv uzeo bivšeg ruskog izbornika

Tomislav Pacak • srijeda, 27.12.2006.

Lokomotiv iz Moskve imenovao je Anatolija Bišoveca novim trenerom prve momčadi, pa je tako klub dobio trećeg trenera u posljednja tri mjeseca...

60-godišnji Bišovec preuzet će kormilo od Olega Dolmatova, koji je dobio otkaz zbog slabih rezultata. Dolmatov je preuzeo klub u listopadu od Slavoljuba Muslina, a Lokomotiv je tada držao drugo mjesto na ljestvici. Međutim, s Dolmatovim je ekipi krenulo nizbrdo, Lokomotiv je izgubio tri od sedam utakmica te je na kraju pao na treće mjesto i propustio mjesto u Ligi prvaka.

Bišovec se nije bavio trenerskim poslom od 1998. godine kada je katastrofalno krenuo u kvalifikacije za Euro 2000. izgubivši prve tri utakmice. Bivši napadač SSSR-a kratko je lani radio kao sportski direktor Heartsa, a planovi za Lokomotiv su mu jasni: "Želim učiniti Lokomotiv najboljim klubom u Rusiji koji može konkurirati i u Europi."

Lokomotiv je istodobno zamijenio i predsjednika, umjesto Valerija Filatova u klub se vratio Jurij Sjomin koji je kao trener 16 godina radio u moskovskom klubu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!