Automoto

Pedrosa: "Loše se osjećam"

Ivan Milatić • nedjelja, 15.10.2006.

Utrka u kraljevskoj MotoGP klasi za VN Portugala jedna je od najuzbudljivijih ove sezone. Pobjedu je nakon foto finiša za dvije tisućinke ispred Valentina Rossija odnio Toni Elias, ali događaj dana zbio se u petom krugu kada je Španjolac Dani Pedrosa udario u momčadskog kolegu Nickyja Haydena, vodećeg u ukupnom poretku i obojica su morali završiti utrku. Za dva tjedna na rasporedu je završna utrka sezone u Valenciji u koju Rossi ulazi s osam bodova prednosti...

"Za mene je Valentino Rossi pravi vrag i bit će prvak. Točno, pretekao sam ga na kraju utrke, ali za njega imam veliko poštovanje i jedino što sam pokušao bilo je voziti moju utrku", rekao je 23-godišnji vozač Honde.

"Dao sam sto posto, u određenim trenucima bio sam jako blizu Rossija, ali je na kraju sve dobro završilo. Presretan sam, još uvijek ne vjerujem da sam pobijedio. Moram zahvaliti momčadi i svima onima koji su nešto napravili za mene. Svi su vjerovali u uspjeh i ne mogu im reći ništa drugo nego hvala", zaključio je presretni Elias.

Vezane vijesti

Sedmerostruki svjetski prvak Valentino Rossi ovakvim je raspletom situacije stigao na korak od osvajanja osme titule.

"Na čelu sam poretka i to je najvažnije. Pobjeda bi bez sumnje bila izuzetno važna, dali smo sve od sebe da ju i ostvarimo, ali nismo uspjeli. Bio sam konstantan, ali ne i brz koliko sam htio. Pokušao sam ostati ispred Eliasa, ali bio je brži i nisam mu mogao ništa. Osim toga nisam htio pretjerano riskirati", rekao je Rossi.

O događaju koji mu je omogućio vodeću poziciju u poretku Rossi je rekao: "Vidio sam na kraju utrke da je Hayden izletio, a kada si u vodstvu tisuću stvari prolazi ti kroz glavu. Cijele sezone Pedrosa i Hayden 'voze na rubu', a sada su se 'pogodili'. Mi zato moramo ostati koncentrirani jer plus osam je puno bolje od minus 12", zaključio je Rossi aludirajući na stanje u poretku.

Ne zna se kome je bilo gore nakon utrke Pedrosi ili Haydenu. Španjolac je ipak uspio izustiti nekoliko riječi: "Velika pogreška. Što da kažem. Jako mi je žao, loše mi je iznutra jer sam učinio nevjerojatnu, idiotsku pogrešku, za mene, za Haydena, za Hondu. Mislim da sam imao i malo nesreće. U posljednjih šest godina nisam nikada dotaknuo drugog pilota, čak niti na treninzima. Danas mi se to dogodilo prvi puta i to baš s momčadskim kolegom u najtežem trenutku svjetskoga prvenstva", rekao je Pedrosa koji je odmah krenuo s isprikama Haydenu:

"Došao sam do njega i rekao mu da mi se to nikada nije dogodilo. Uopće nisam ganjao pobjedu niti sam imao namjeru biti među vodećima. U zavoju me iznevjerila stražnja guma, onda sam kočnicom dotakao rub staze i tada je podivljala prednja guma, a ja više nisam mogao ništa. Nadam se da ću pomoći Haydenu u posljednjoj utrci u Valenciji" pojasnio je Pedrosa koji će sljedeće sezone biti prvi vozač Honde.

"Ne mogu vjerovati. Ovo je noćna mora. Ne znam što bih rekao. Sada sam iza Rossija u poretku, a to me jako boli. Imao sam odlično pripremljen motor, jasnu taktiku, gume su dobro držale. Ne mogu vjerovati u ono što mi se dogodilo. U tom sam krugu planirao prijeći Edwardsa, a onda me Pedrosa srušio. Nakon utrke pokušali su me utješiti Pedrosa i Roberts. Imao sam životnu priliku osvojiti naslov svjetskog prvaka. U Valenciji je sve moguće, ali bude li Rossi iza mene 'u kontroli', pitam se što ću moći napraviti. Mi smo profesionalci, ali ono što mi je napravio Pedrosa nikada mu neću zaboraviti" kroz suze je prozborio Hayden.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!