Tenis

Henin zaokružila sezonu Mastersom

Deni Kirinčić • nedjelja, 12.11.2006.

Belgijka Justine Henin Hardenne pobjednica je Masters završnice u Madridu nakon što je u finalu u dva seta porazila prošlogodišnju pobjednicu Amelie Mauresmo...

Francuskinja ipak nije uspjela ponoviti uspjeh od prije dva dana kada je svladala Henin u teška tri seta. Danas je Henin bila na visini zadatka i apsolutna zasluženo uzela naslov u Madridu okrunjen sa brojem 1., finalima na sva četiri Grand Slama, te slavljem na jednom od njih, Roland Garrosu.

Od početka susreta dominirala je udracima sa osnovne crte i odličnim servisima, a istakla se agresivnom igrom na servis Mauresmo. Prvi set je riješila sa 6:4, dok je u drugom lako kontrolirala prednost, a od 3:3 uzima tri gema zaredom za konačno slavlje.

Prvo mjesto osigurala je još pobjedom protiv Marije Šarapove, a današnjom pobjedom protiv Mauresmo uzela je svoj prvi Sony Ericsson Championships. Henin je u Madrid stigla najmanje pripremljena od svih igračica zbog ozljede koljena koja ju je prisilila da propusti cijeli jesenji dio sezone.

Zadovoljstva nije nedostajalo:"Bila sam blizu pobjede prije dva dana, ali nisam bila dovoljno dobra. Danas sam odlučila krenuti agresivno od prvog poena i to mi se isplatilo, pogotovo pred kraj susreta kojeg sam odigrala bez greške. Bila sam uporna, i to mi je na kraju donijelo trijumf. Kada pogledam cijelu svoju sezonu, mogu samo reći da je ovo moja najbolja godina u karijeri."

U parovima, naslov su odnijele prve nositeljice Lisa Raymond i Samantha Stosur koje su reprizirale prošlogodišnje finale protiv Care Black i Rennae Stubbs. Nakon izgubljenog prvog seta 6:3, Raymond i Stosur su preuzele kontrolu i sa dva puta po 6:3 nadjačale trećepostavljenu kombinaciju.

WTA Masters Madrid, 12.11.2006., finale, :Justine Henin Hardenne (BEL, 3) - Amelie Mauresmo (FRA, 1) 6:4, 6:3.

WTA Masters Madrid, 12.11.2006., finale, parovi, :Raymond / Stosur (USA/AUS, 1) - Black / Stubbs (ZIM/AUS, 3) 3:6, 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!