Nogomet

Marcelo potpisuje do 2012.

Zoran Zdelar • utorak, 14.11.2006.

Fluminense i Real Madrid danas su se napokon uspjeli dogovoriti oko odštetnog zahtjeva za mladog Brazilca Marcela i posao je sklopljen. Na Santiago Bernabeu vjeruju u Marcelove mogućnosti i dali su mu ugovor koji će završiti tek daleke 2012. godine...

Realov predsjednik Ramon Calderon i sportski direktor Predrag Mijatović uspjeli su danas dogovoriti transfer mladog Brazilca Marcela kojem je tek 18 godina i u Fluminenseu vide u njemu nasljednika velikog Roberta Carlosa.

Marcelo Vieira da Silva Júnior, kako mu je puno ime, tijekom svog juniorskog staža bio je polivalentni veznjak, no tada su odlučili njegovu brzinu iskoristiti u obrambenim zadatcima, a u napad bi se također uključivao po boku. U 38 službenih utakmica za Fluminense postigao je osam pogodaka.

"Ovo je iznimno važan transfer za nas. Marcelo je mlad igrač koji će unijeti dašak svježine u našu momčad i dio je našeg plana pomlađivanja momčadi.", kazao je kratko Calderon.

Marcelo će sutra proći liječnički pregled i biti predstavljen na stadionu u Madridu, dok će na svoj prvi službeni nastup morati pričekati. Pravo nastupa steći će tek kad se otvori prijelazni rok, 1. siječnja 2007.

Marcelo, nesumnjivo, stiže u momčad u kojoj igraju njegovi najveći idoli. Nedostaje tek Ronaldinho, ali prije ili kasnije, upoznat će i njega, samo s druge strane terena. "Divim se Ronaldinhu i njegovim mogućnostima, a osim njega jedan od najdražih igrača mi je i Ronaldo. Divim se njegovoj snazi koja mu je bila potrebna za prolazak kroz teško razdoblje oporavka.", izjavio je Marcelo.

Jedan od zaslužnijih za Marcelov dolazak u Madrid je i napadač Robinho, koji mu je ispričao sve o klubu i na temelju čega je Marcelo vjerojatno i donio konačnu odluku o transferu. "O Madridu mi je sve već ispričao Ronbinho kad smo bili s brazilskom reprezentacijom na okupu. Odličan je prijatelj i nogometaš." Ipak, Marcelu se najviše sviđa što će napokon upoznati svog idola Roberta Carlosa. "Još nisam imao prilike upoznati Roberta Carlosa i jako se veselim našem susretu. On je još uvijek najbolji lijevi bočni na svijetu i moći ću jako puno naučiti od njega.", rekao je Marcelo na kraju svog razgovora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!