Nogomet

Uefa teško kaznila Feyenoord

Hrvoje Rafaelić • četvrtak, 07.12.2006.

Zbog nereda na utakmici Kupa Uefe protiv francuskog predstavnika Nancya, Uefa je kaznila nizozemski klub sa 125.000 Eura te je visoko postavila letvicu u slučaju da se ovakvi ili slični događaji ponove...

Neredi navijača koji su se dogodili za vrijeme i poslije susreta Nancy - Feyenoord, zbog kojih je utakmica bila prekinuta na tridesetak minuta, digla je uzbunu u Uefi te je sama organizacija odlučno krenula riješiti ovaj slučaj. Osim novčane kazne, Feyenoord će dvije utakmice igrati pred praznim tribinama. Uefa se nije zadržala niti na ove dvije kazne već je kaznila Feyenoord uvjetnom kaznom koja će trajati tri godine u slučaju ako se slični događaji ponove.

Prošle sezone Feyenoord je utakmicu Kupa Uefe protiv Rapida iz Bukurešta odigrao pred praznim tribinama zbog nereda na utakmici sa Sportingom tokom kojeg su dva portugalska igrača pogođena neidentificiranim predmetima. Osim tri navedene kazne, Nizozemci bi se mogli naći u neugodnoj poziciji jer ih još očekuje istraga zbog bacanja predmeta na teren tijekom domaće utakmice sa Blackburnom ove sezone.

"Ovo je teška kazna, jedna od najtežih izrečenih, ali nećemo se žaliti na odluku Uefe jer smatramo da je ispravna. Zadovoljni smo da je Uefa prihvatila neke naše argumente", kratko je prokomentirao slučaj direktor Feyenoorda Chris Woerts dok je financijski direktor Onno Jacobs bio malo kritičniji prema odluci Uefe: "Od sada sami ćemo se brinuti ako ćemo naše navijače slati na gostujuće terene. Sve će ovisiti u kojoj zemlji i s kojim klubom igramo. Suspenzija kluba nam ne ide u prilog, a i sama kazna igranja pred praznim tribinama donijeti će nam velike novčane gubitke."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!