Nogomet

Pobjede velike trojke

Ivana Spahija • srijeda, 20.12.2006.

U talijanskoj Serie A večeras je prošlo bez iznenađenja, a to se ponajprije odnosi na trenutnu veliku trojku. Milan, Inter i Roma dodali su svaki po tri boda na svoj konto, a teško su stradali još Ascoli i Livorno.

Inter je nastavio svoj impresivan niz pobjeda, na gostovanju kod neugodnog Lazija pobijedili su rezultatom 2:0. Utakmica je započela pritiskom domaćina, Oddo i Makinwa nekoliko su puta Materazziju pobjegli pred vrata Julia Cesara. Gosti su uzvraćali preko Crespa i Ibrahimovića i taj pritisak je urodio plodom u 39. minuti kada je Cambiasso uz odličnu asistenciju Crespa zatresao mrežu Peruzzija za vodstvo od 1:0. Nedugo nakon toga isključen je Ibrahimović zbog drugog žutog kartona kojeg je zaradio jer je igrao loptom nakon što je sudac označio prekid igre. Iako su ostali bez važnog napadača, gosti iz Milana nisu se predavali. Materazzi i Crespo izlazili su pred Peruzzija kad god im se ukazivala prilika, braniči Lazija teško su izlazili na kraj s ovim uigranim dvojcem. U 85. minutiFigo je s desne strane uputio udarac prema Peruzziju, najviši u skoku bio je Materazzi koji je glavom pospremio loptu u mrežu za vodstvo i pobjedu Intera od 2:0 nad raspoloženim Lazijem. Ovom pobjedom Inter i dalje čvrsto drži vrh ljestvice talijanskog prvenstva sa sigurnom bodovnom razlikom ispred drugoplasirane Rome.

Na gostovanju u Torinu kod istoimenog kluba Roma je ostvarila još jednu gostujuću pobjedu rezultatom 2:1. Gosti su već u 25. minuti ostali s igračem manje, izravan crveni karton dobio je Franceschini. Prvi pogodak za goste postigao je Totti u 37. minuti susreta, nakon Mancinijevog centaršuta Totti je glavom skrenuo loptu u mrežu Torinesa. Domaćine taj gol nije obeshrabrio, Abbiati je prekrasnim paradama skinuo udarce opasnog Virge. U drugom poluvremenu nastavio se pritisak domaćina koji su tražili gol za izjednačenje. Rosina se u par navrata našao sam ispred Abbiatija, ali raspoloženi vratar se nije dao smesti. U 85. minuti dupli pas Mancinija i Tottija, brazilac je gađao desni kut i pogodio za vodstvo Rome od 2:0. Ni tada se gosti nisu predavali, u 89. minuti susreta Rosina je glavom pogodio mrežu Abbiatija i smanjio na 2:1 koliko je na kraju i ostalo. Roma se i dalje drži na drugom mjestu na ljestvici i polako ali sigurno prati vodećeg Intera.

Ovo kolo bilo je sretno i za posrnulog diva Milana, na domaćem terenu milanesi su svladali momčad Catanie, bilo je 3:0 za crveno - crne. Već u 4. minuti Kaka je nakon centaršuta Gilardina načeo mrežu gostiju. Milanesi su imali nadmoć tijekom cijelog prvog poluvremena, obrana gostiju teško se nosila s prodorima Kake i Gilardina. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 za domaćine, a i u drugom poluvremenu se nastavio pritisak milanesa koji je pred sam kraj utakmice urodio plodom. U 82. minuti Gattuso je ušao u prostor, Kaladze je glavom odbio do Gilardina koji je matirao vratara gostiju Pantanellija za vodstvo Milana od 2:0. Dvije minute prije kraja uz asistenciju Gilardina Kaka je iz blizine postigao pogodak za 3:0 i veliku pobjedu Milana nad ne baš bezazlenom Cataniom za velike bodove i siguran nastavak sezone.

Palermo je visokom pobjedom od 4:0 nad oslabljenim Ascolijem upisao važne bodove za nastavak prvenstva. Bresciano je prvi načeo mrežu gostiju, u 15. minuti zabio je gol za 1:0 i s tim se rezultatom otišlo na odmor. Početkom drugog poluvremena domaćini su vodili igru pa je u 54. minuti Corini prekrasnim podotkom povisio na 2:0. Pred sam kraj utakmice, u 84. minuti susreta Tedesco je glavom povisio na 3:0, a stvar je kraju priveo Capuano u 90. minuti pogotkom za 4:0 i sigurnu pobjedu domaćina.

Luca Toni heroj je utakmice između Cagliarija i Fiorentine gdje je bio strijelac obaju pogodaka gostiju na teškom gostovanju u Cagliariju. Početak utakmice obilježila je eksplozija petarde na tribinama gdje se jedan navijač i ozlijedio. Terenom su dominirali gosti, Luca Toni je konstantno prijetio obrani domaćina, a to mu se isplatilo u 32. minuti kada je nakon dodavanja Mutua loptu pospremio u mrežu Fortina. Domaćini su se probudili u drugom poluvremenu kada su nekoliko puta zaprijetili vratima Freya, ali bez učinka. U 75. minuti susreta Toni je spretno pobjegao braniču Cagliarija Biancu i prevario vratara Fortinu za vodstvo Fiorentine od 2:0. Gosti su do kraja utakmice imali još nekoliko izglednih prilika, ali rezultat od 2:0 je ostao do kraja.

Sa gostovanja kod Atalante gosti iz Udinesea se vraćaju sa sva tri boda i novom gostujućom pobjedom. Završilo je rezultatom 2:1 za goste, domaćine je u prednost doveo Tissone u prvoj minuti drugom poluvremena, pet minuta kasnije izjednačio je De Martino, a u sudačkoj nadoknadi Di Natale je gostima donio pobjedu golom uz asistenciju Iaquinte.

Utakmica između Chieva i Reggine ponudila je najviše golova, bilo je 3:2 za domaćine. U 17. minuti goste je u vodstvo doveo Amoruso, domaćini su uzvratili deset minuta kasnije golom Sammarca. U 44. minuti Cossato je zabio gol za vodstvo Chieva od 2:1. U drugom poluvremenu gosti su izjednačini zahvaljujući pogotku Modesta, ali raspoloženi domaćini nisu se predavali i njihov trud nagradio je Tiribocchi dvije minute prije kraja golom za pobjedu od 3:2 i nova tri boda Chievu.

Empoli je rezultatom od 1:0 svladao oslabljenu Sienu, strijelac jedinog pogotka bio je Marianini u 47. minuti susreta nakon dodavanja Vannucchija.

Jedini remi kola ponudila je utakmica između Messine i Parme koja je završila rezultatom 1:1. Prvim poluvremenom dominirali su domaćini, ali bez izglednijih prilika. Pred kraj drugog poluvremena Di Napoli je glavom doveo domaćine u vodstvo, ali ono nije potrajalo ni pet minuta, Paponi je nakon pogreške domaćeg vratara Storarija pogodio za 1:1 i podjelu bodova između ova dva kluba.

Sampdoria je kod kuće ostvarila visoku pobjedu nad Livornom od čak 4:1. Golijadu u Sampdoriji je započeo Vigniani koji je u 12. minuti goste doveo u vodstvo. Uzvratili su domaćini, deset minuta kasnije Franceschini je izjednačio na 1:1, a pet minuta nakon toga Flachi je iz jedanaesterca pogodio za vodstvo domaćina od 2:1. Početak drugog poluvremena ponudio je rješenje utakmice, u 47. minuti na 3:1 je povisio Quagliarella koji je i u 58. minuti bio strijelac za konačnih 4:1 i pobjedu Sampdorije.

Serie A, 20.12.2006.: AC Milan - Catania 3:0, Atalanta - Udinese 1:2, Cagliari - Fiorentina 0:2, Chievo - Reggina 3:2, Empoli - Siena 1:0, Lazio - Inter Milan 0:2, Messina - Parma 1:1, Palermo - Ascoli 4:0, Sampdoria - Livorno 4:1, Torino - AS Roma 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!