Nogomet

Lyona ne brine nepredvidivost kupa

Maja Giljanović • četvrtak, 21.12.2006.

Houllierova momčad ne pravi razliku: Liga prvaka, prvenstvo, Kup, Liga-kup, svejedno... savršeno podmazani stroj melje sve pred sobom...

Branitelj naslova pobjednika, momčad Nancyja, pokušala je uhvatiti prvake na spavanju s obzirom na neigranje Juninha, Wiltorda, Tiaga, Carewa, Benzeme te Freda. Međutim, Lyon je pred 25 000 gledatelja na svom Gerlandu rutinski obavio zadatak. U prvom dijelu najbliže je golu došao u 30 i 36. Malouda. U 53. Ben Arfa asistira, a Malouda je konačno precizan za zasluženo vodstvo domaćina. Nancy se ne predaje te uzvraća u 66. minuti preko Zerke. Međutim, Lyon (po već ustaljenom običaju) u posljednjoj četvrtini susreta ubacuje u višu brzinu i pogocima Govoua u 79. te Diarre u 90. prolazi u polufinale u kojem će ugostiti ekipu Le Mansa.

Le Mans je, pak, protivno zbivanjima na terenu ubilježio vrijednu pobjedu na gostujućem terenu kod Sochauxa. Perrinovi su igrači, naime, dominirali cijelom utakmicom, stvorili mali milijun prigoda, ali se pošteno (u prvom redu Ziani te Slovenac Birsa) ispromašivali. Gosti su njihove pogreške znalački naplatili iz dvaju kontranapada: u 49. te 52. minuti klinički precizni su bili Samassa i Fanchone. Domaća je momčad uspjela tek ublažiti poraz u 74. kada je Pelea prekrasnim lobom svladao Isabey.

A u goste Bordeauxu koji je svoj zadatak protiv St Etiennea obavio dan ranije će momčad Reimsa. Drugoligaš je, naime, priredio iznenađenje na gostovanju kod Rennesa te se iskupio za prošlotjedno ispadanje iz Kupa ud niželigaša Cambraija (0:1). Gosti su dominirali tijekom cijelog susreta, propustili nekoliko izglednih prigoda, ali su nakon neuspjelih pokušaja Lelscha u 29. te Maspimbyja u 34. postigli, pokazat će se, pobjedonosni gol u 52. minuti kada je precizan bio Faure. Junak pobjede je ipak vratar Liebus koji je u samoj završnici sačuvao mrežu pred naletima čak četvorice napadača koje je trener domaćina Dreossi poslao po izjednačenje skinuvši stopostotnu šansu Marveauxu te obranivši jedanaesterac Monterrubiju.

Polufinalni susreti između, dakle, Lyona i Le Mansa te Bordeauxa i Reimsa su na rasporedu 16. siječnja 2007.

Rezultati, 1/4 finale Liga kupa: Rennes - Reims 0:1, Sochaux - Le Mans 1:2, Lyon - Nancy 3:1, Bordeaux - Saint Etienne 0:0 (1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!