Tenis

Mario brani finale, Jeleni Australka

Ivor Krapac • subota, 06.01.2007.

Mario Ančić i Jelena Kostanić provest će sljedeći tjedan uz nastupe u novozelandskom Aucklandu i australskom Hobartu. Mario će pokušati ponoviti ili nadmašiti prošlogodišnje finale 391.000 $ bogatog aucklandskog turnira, dok je Jelena u Tasmaniji u potrazi za svojom prvom pobjedom u novoj sezoni...

Prvi Ančićev suparnik u Aucklandu bit će kvalifikant, dok bi u drugom kolu dočekao boljeg iz susreta Amerikanca Mardyja Fisha i još jednog igrača iz kvalifikacija. Mario je drugi nositelj, a prvi postavljeni tenisač koji bi mu se mogao naći na putu je Španjolac Juan Carlos Ferrero (6.), potencijalni četvrtfinalni suparnik.

U Ančićevoj donjoj polovici ždrijeba postavljeni su i Španjolac David Ferrer (3.) i Švicarac Stanislas Wawrinka (8.). U gornjem dijelu ždrijeba, kojeg predvodi prvi nositelj Tommy Robredo, ističe se i Marijev krvnik iz prošlogodišnjeg finala, četvrtopostavljeni branitelj naslova Jarkko Nieminen.

Kostanić će pokušati napraviti prvi korak u Hobartu u susretu s wild-card Australkom Alicijom Molik, nekadašnjom Top 10 igračicom i pobjednicom ovog turnira iz 2003. Molik je zbog duge stanke zbog bolesti i poremećaja ravnoteže danas tek 165. na svijetu, a protiv Jelene ima čistih 3-0 u međusobnim susretima, sva tri puta bez izgubljenog seta. Posljednji put susrele su se prošle sezone u prvom kolu Japan Opena u Tokiju, uz 7:5 i 6:3 u Australkinu korist.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Pobjednica susreta Kostanić - Molik u osmini finala očekuje bolju iz startnog dvoboja šestopostavljene Ukrajinke Alone Bondarenko i Jessice Moore, još jedne Australke s pozivnicom.

U Hobartu je i Karolina Šprem, koja traži prolaz u glavni ždrijeb kroz kvalifikacije. Karolinina startna suparnica bit će 28-godišnja Bjeloruskinja Tatjana Puček, 123. na svijetu, a taj meč još nije odigran zbog puno problema s kišom.

Mirovati neće ni Ivan Ljubičić, koji i ove godine u tjednu uoči Australian Opena nastupa na ekshibicijskom turniru u Kooyongu, nekadašnjem domu australskog Grand Slam turnira. Osim Ljubičića, na turniru koji traje 10. - 13. siječnja zaigrat će i Roger Federer, Andy Roddick, David Nalbandian, Marat Safin, Tommy Haas, Radek Stepanek i Ivanov današnji suparnik u finalu Dohe, mladi Škot Andy Murray.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!