Ostali sportovi

Carolina Klüft - atletičarka godine

Maja Giljanović • ponedjeljak, 08.01.2007.

Sedmobojka Carolina Klüft po drugi je put, nakon 2003., proglašena najboljom europskom atletičarkom...

Šveđanka, već četiri godine uzastopce neprikosnovena najraznovrsnija atletičarka svijeta te jedna od rijetkih kojima je uspjelo istovremeno osvojiti zlato na Olimpijskim igrama (Atena 2004.), Svjetskom prvenstvu (Helsinki 2005.), Europskom prvenstvu (Göteborg 2006.), Svjetskom dvoranskom prvenstvu (Moskva 2006.) i Europskom dvoranskom prvenstvu (Madrid 2005.) i to u dobi od samo 22 godine, nakon prošlogodišnjeg tijesnog poraza od Jelene Isinbajeve ove je godine glasovima europskih nacionalnih federacija, predstavnika medija te navijača slavila premoćnu pobjedu.

"Zahvaljujem na nagradi i već se usredotočujem na obranu naslova (Birmingham - Europsko dvoransko prvenstvo) koja slijedi u ožujku", izjavila je Klüft i najavila bespoštednu borbu s glavnom izazivačicom i domaćom uzdanicom Kelly Sotherton.

Drugo mjesto podijelile su, pak, Belgijanka Kim Geveart, europska prvakinja na 100 i 200 metara, te ruska motkašica Jelena Isinbajeva, koja je ove sezone također osvojila zlato na EP-u, a postavila je i novi dvoranski svjetski rekord (4.91 m). I četvrto je mjesto otišlo put Rusije troskokašici Tatjani Lebedjevoj, dok je petoplasirana švedska visašica Kajsa Bergqvist.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!