Košarka

Spartak zacementirao vodstvo, Brno u problemima

Nikola Božić • srijeda, 10.01.2007.

Danas su odigrane prve utakmice devetog kola Eurolige za košarkašice. Najzanimljivija utakmica dana igrala se u Mađarskoj, gdje su domaće košarkašice Soprona pokušale iznenaditi moskovski Spartak, vodeću ekipu skupine A....

SKUPINA A

Nakon prilično uvjerljive prve četvrtine i vodstva od 12 razlike, košarkašice Soprona nadale su se da bi mogle iznenaditi moskovski Spartak. No, Ruskinje nisu mislile tako te su u drugoj četvrtini odigrale maestralno. Rezultat druge četvrtine 32:7 dovoljno govori o njihovoj igri u tom periodu. Domaće košarkašice vraćaju se u trećoj četvrtini, no zadnja četvrtina opet pripada Ruskinjama koje na kraju slave rezultatom 73:62. Najbolja u redovima Spartaka bila je Diana Taurasi s 20 poena i šest skokova, dok je kod domaćih Ivana Matović s 15 poena i 11 skokova opet odigrala odličnu partiju. Ovom pobjedom Ruskinje su zacementirale vodstvo u skupini A.

Košarkašice TEO Vilniusa, pobjedom u gostima kod francuskog Mondevillea, popele su se na drugo mjesto skupine A. Početak utakmice pripada upravo njima, velikih 10 razlike na početku druge četvrtine dalo je naslutiti laganu pobjedu. No, domaće košarkašice se nisu predavale te smanjuju zaostatak do poluvremena na šest poena. U trećoj četvrtini još bolja igra domaćih, velikih 12 koševa prednosti na kraju tog perioda, te se naslučivalo veliko iznenađenje. Gošće se ipak bude u zadnjem periodu te slave rezultatom 74:69. Najbolja kod pobjednica bila je Jurgita Streimikyte s 20 poena i osam skokova, dok je kod domaćih najbolja bila Marie Ferdinand s 18 poena i pet skokova.

Skupina A: 1. Spartak 8-1, 2. TEO Vilnius 6-3, 3. Euroleasing Sopron 5-4, 4. Wisla Krakow 4-4,5. USO Mondeville 3-6, 6. Famila Basket Schio 0-8.

SKUPINA B

Košarkašice Bourgesa na svom su terenu očekivano slavile protiv slabašnog USK-a iz Praga. Nakon prilično izjednačene igre u prvoj četvrtini i rezultata 20:17, domaće košarkašice ubacuju u višu brzinu te na odmor odlaze s 10 poena prednosti. U nastavku susreta drže prednost te rutinirano privode utakmicu kraju i na kraju slave rezultatom 67:54. Najbolja kod domaćih bila je Celine Dumerc sa 16 poena, dok je kod gošći odlično odigrala Sviatlana Volnaya, ubilježivši 20 poena i pet skokova. Ovom pobjedom Francuskinje su izbile na prvo mjesto skupine B, s istim brojem poraza (jednim) kao i drugoplasirani CSKA koji ima utakmicu manje.

Skupina B: 1. Bourges 8-1, 2. CSKA 7-1, 3. MiZo Pecs 5-3, 4. Halcon Avenida 3-5, 5. USK Prag 1-8, 6. Dexia Namur 1-7

SKUPINA C

Za najveće iznenađenje devetog kola Eurolige pobrinule su se košarkašice francuskog Valenciennesa koje su na svom terenu pobijedile ekipu Gambrinusa iz Brna rezultatom 72:66. Čehinje su utakmicu odigrale bez svojeg prvog trenera Jana Bobrovskyja, koji je ostao u Češkoj zbog problema sa srcem. Najbolja kod domaćih bila je Sandrine Gruda s 20 poena i tri skoka, odlična partija uspjela je i Slobodanki Tuvić, 10 poena i čak 14 skokova. Kod gošći najbolja je bila Amerikanka Deanna Nolan s 13 poena. Ovo je Čehinjama treći poraz zaredom i tako su u ozbiljnim problemima s formom uoči druge faze natjecanja, dok ekipa Valenciennesa današnjom pobjedom ipak ima pravo nadati se drugom krugu.

Skupina C: 1. Fenerbahce 6-2, 2. Gambrinus Brno 5-4, 3.UMMC Jekaterinburg 6-2, 4. Ros Casares Valencia 5-3, 5. Valenciennes 2-7, 6. Lotos Gdynia 1-7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!