Zimski sportovi

Putzer vodi nakon prve vožnje

Nikola Božić • nedjelja, 21.01.2007.

Karen Putzer iznenađujuće se nalazi u vodstvu prve vožnje veleslaloma, koji se vozi danas u talijanskoj Cortini. Prvu vožnju obilježila su odustajanja velikog broja favoritkinja za današnju pobjedu...

Iako ima tri veleslalomske pobjede u Svjetskom kupu, vodstvo Karen Putzer nakon prve vožnje možemo nazvati velikim iznenađenjem. Naime, ova Talijanka je muku mučila sa ozljedama te se, nakon duge pauze, skijanju vratila prije mjesec dana. Drugo mjesto dijele Julia Mancuso te veteranka iz Švedske Anna Ottosson, sa zaostatkom od 37 stotinki sekunde. Tanja Poutiainen drži visoko četvrto mjesto nakon prve vožnje, zaostatak je također minimalan (39 stotinki) te Finkinja može napredovati u drugoj vožnji.

Odličan dan za domaće navijače nagovijestila je Denisse Karbon petim mjestom, dok je odmah iza nje Nicole Guis. Zaostaci su zaista minimalni, te bi se vrlo lako moglo dogoditi da Talijanke uzmu kompletno postolje. Sedmo mjesto drži najbolja Kanađanka Genevieve Simard, sa zaostatkom od 86 stotinki sekunde. Slovenki Tini Maze je konačno uspjela koliko-toliko dobra vožnja te, na devetom mjestu, zaostaje za više od sekundu (+1,23). Deseto mjesto drži još jedna Talijanka, Manuella Moelgg, pa tako domaće skijašice imaju čak četiri predstavnice unutar prvih deset.

Vezane vijesti

U trenutku kad su na stazu išle najbolje veleslalomašice, u gornjem dijelu staze velike je probleme stvarala gusta magla, koja je uvelike smanjila vidljivost najboljim skijašicama. Tako su odustale mnoge favoritkinje za današnju pobjedu, a vrijedi spomenuti Nicole Hosp, Anju Paerson,Michaelu Kirchgasser te još neke odlične skijašice. Razočaranje prve vožnje je i loša vožnja vodeće u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Austrijanke Marlies Schild, koja je na izvan najboljih 15.

Naša Ana Jelušić imala je tešku zadaću, budući da je imala startni broj 69. Nažalost, Ana je napravila pogrešku i nije uspjela završiti svoju vožnju, tako da će u današnjoj utrci ostati bez plasmana.

Druga vožnja na rasporedu je u 12:45, a postavljač staze je austrijski trener Buergler.

Cortina d`Ampezzo, veleslalom, prva vožnja:
1.K.Putzer (ITA) 1:22,45
2.J.Mancuso (USA) +0,37
3.A.Ottosson (SWE) +0,37
4.T.Poutiainen (FIN) +0,39
5.D.Karbon (ITA) +0,40
6.N.Gius (ITA) +0,56
7.G.Simard (CAN) +0,81
8.M.Bertrand (FRA) +1,21
9.T.Maze (SLO) +1,23
10.M.Moelgg (ITA) +1,41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!