Ostali sportovi

Streličari nisu opravdali očekivanja trenera u Meksiku

Tanja Zorman • četvrtak, 26.10.2006.

U meksičkom gradu Merida prošlog je tjedna bilo održano svjetsko prvenstvo u metnom streličarstvu za juniore i kadete, a prisustvovali su mladi iz 52 zemlje svijeta. Hrvatska je imala samo dva predstavnika koji nisu ispunili očekivanja izbornika i trenera reprezentacije Cvijetoslava Zormana koji naglašava kako nije nezadovoljan rezultatima s obzirom na vrlo jaku konkurenciju, vremenske uvijete (40°C i jakog vjetra), te vremensku razliku od sedam sati...

U kadetskoj konkurenciji olimpijski luk natjecao se Antun Šiša, član streličarskog kluba "Rijeka". Iako je ove sezone pokazao zavidnu formu, nakon 26. mjesta na juniorskom kupu u Pragu, u Meridi je zauzeo u kvalifikacijama 70. mjesto sa pogođenim 1021 krugom. Nakon eliminacija zadržao je 70. poziciju gađavši protiv Antonia Ortiza koji je u kvalifikacijama zauzeo 59. mjesto. Ortiz je pobijedio Šišu rezultatom 97:84.

Juniorke složeni luk predstavljala je Tanja Zorman, članica streličarskog kluba "Agram" koja je u kvalifikacijama zauzela 13. mjesto sa pogođenih 1250 krugova. U eliminacijama je u prvom meču pobijedila Melike Atici iz Turske rezultatom 109:94. Melike je bila u kvalifikacijama 20. Nakon Turkinje, Tanju je zaustavila Laura Longo iz Italije (četvrta u kvalifikacijama), pobjedivši je rezultatom 106:100. Laura je na ovom svjetskom prvenstvu osvojila drugo mjesto, a Tanja se popela na 12. mjesto. Iako se od Tanje realno očekivao plasman među prvih osam, ako ne i među prvih četiri, iza nje je vrlo uspješna sezona. Sljedeće godine Tanja ulazi u seniorsku konkurenciju gdje je čekaju mnogo opakije i iskusnije protivnice.

Za streličare u Hrvatskoj sada počinje dvoranska sezona, a prvo međunarodno natjecanje održati će se u Amsterdamu početkom 12. mjeseca. Na turniru sudjeluju samo najbolji streličari svijeta, a nagrade su novčane. Hrvatsku će predstavljati oko 10 natjecatelja, svi u seniorskoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!