Ostali sportovi

Škopac i Jurišić pokorili Japetić

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.10.2006.

Na Samoborskom gorju sa ciljem kod planinarskog doma na Japetiću održana je utrka u planinskom trčanju. U brdskoj utrci najuspješniji su bili Ivica Škopac i Veronika Jurišić koji su nadmoćno slavili u svojoj konkurenciji...

Staza do planinarskog doma na Japetiću izuzetno je zahtjevna, ali za naše brdske trkače nije među najzahtjevnijima. Sedam kilometara duga staza ugostila je trkače i trkačice obvog vikenda, a najviše uspjeha imali su Ivica Škopac u konkurenciji trkača te Veronika Jurišić kod trkačica.

Trkači su se natjecali u čak deset dobnih kategorija dok su se trkačice natjecale u šest dobnih kategorija. Ukupne pobjede odnijeli su oni u naponu snage, u seniorskoj kategoriji, dok posebno treba istaknuti svakako najstarijeg natjecatelja Ivu Belana koji je velikom upornošću kao jedini natjecatelj u kategoriji do 70 godina uspio završiti utrku.

Ivica Škopac, višestruki hrvatski rekorder u brdskim utrkama, stazu je pretrčao za 33 minute i 41 sekundu, minutu i 18 sekundi boljim vremenom od drugoplasiranog Varaždinca Nedjeljka Ravića koji se natjecao u kategoriji do 40 godina. Treći je bio Karlovčanin Saša Belčić, ujedno i najbrži u kategoriji do 35 godina.

Slika 1 od 1.

Kod natjecateljica očekivanu pobjedu odnijela je Veronika Jurišić koja je sa 44 minute i 13 sekundi prošla stazu. Točno 45 minuta trebalo je drugoplasiranoj Antoniji Orlić, a minutu i 40 sekundi više Karlovčanki Petri Gidak.

Najbrži po kategorijama:
MJ: Nikola Škvorc (ukupno 14.)
MS: Ivica Škopac (1.)
M35: Saša Belčić (3.)
M40: Nedjeljko Ravić (2.)
M45: Relja Trivanović (9.)
M50: Krešo Čolić (6.)
M55: Josip Bek (28.)
M60: Kamer Halili (51.)
M65: Josip Jurković (49.)
M70: Ivo Belan (75.)

ŽJ: Monika Delač (5.)
ŽS: Veronika Jurišić (1.)
Ž35: Antonija Jandrečić (12.)
Ž40: Višnja Škevin (10.)
Ž45: Ana Dragojević (19.)
Ž50: Gordana Kraševac (15.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!