Nogomet

Poraz Reala, golijada u Villarrealu, Sevilla vodi

Marko Kljaić • nedjelja, 05.11.2006.

Na utakmici u Villarrealu gledatelji su vidjeli čak pet pogodaka, Zaragoza se novom pobjedom približila samom vrhu, Athletic, Betis i Gimnastic i dalje u velikim problemima. U ništa manjim nije ni madridski Real, koji je poražen kod kuće od Celte...

Nakon osam odigranih kola, Athletic se nalazio na 17. mjestu s jednom pobjedom i osvojenih šest bodova. U goste im je stigao Racing koji je imao samo tri boda više i nalazio se na 14. mjestu na tablici. Utakmica je završila najgorim mogućim rezultatom za gledatelje 0:0. Da stvar bude gora za domaćine, u 40. minuti susreta ostali su s igračem manje na terenu jer je isključen Gabilondo. Nakon današnje podjele bodova niti jedna od momčadi ne može biti zadovoljna jer ih sigurno čeka teška borba u nastavku prvenstva.

U susretu između Recreativa i Gimnastica gosti su doživjeli još jedan poraz, iako su bolje otvorili susret. Gledatelje na Colombino stadionu je u šestoj minuti pogotkom šokirao gostujući napadač Irurzun. Za domaćine je izjednačio Guerrero u 31. minuti. Osam minuta prije kraja susreta sudac je isključio gostujučeg braniča Miguela Lleru. U sudačkoj nadoknadi domaćinima je četvrtu pobjedu u prvenstvu osigurao obrambeni igrač Mario .

U susretu u kojem je glavni sudac podijelio čak 11 žutih kartona Sevilla je bila bolja od Osasune. Oba pogotka domaćini su postigli u drugom dijelu susreta. Pogotkom iz kaznenog udarca u vodstvo ih je doveo Kanoute u 50. minuti. Dvije minute prije kraja susreta pobjedu je osigurao Correira. Zanimljivo je da niti jedan igrač nije isključen iako je podijeljeno 11 žutih kartona. Ovom pobjedom Sevilla je zasjela na čelo ljestvice ispred Barcelone.

Pravu dramu su vidjeli navijači žute podmornice u susretu Villarreala i Betisa. Gosti su poveli u trećoj minuti golom Edua. U dvadesetoj minuti Forlan svojim četvrtim pogotkom u prvenstvu vraća stvari na početak - 1:1. Dvije minute nakon početka drugog dijela gosti ponovno vode. Alberto Rivera postiže pogodak za 1:2. Momčad Manuela Pellegrinija vraća se nakon samo deset minuta. U 57. Cygan postiže pogodak za 2:2. Gosti se još nisu ni snašli a domaćini vode 3:2. Ruben Garcia Cani u 58. minuti postiže pogodak za vodstvo od 3:2. Tim rezultatom utakmica je i završila. Ovo je Villarrealu četvrta pobjeda u prvenstvu i trenutno se nalazi na sedmom mjestu Primere Division. Betis je i dalje na 18. mjestu, sa samo četiri osvojena boda u devet utakmica.

Real Zaragoza i Getafe, zajedno s Valencijom, su nakon osam odigranih kola dijelili četvrto mjesto sa 16 bodova. Nakon današnjeg međusobnog susreta Zaragoza se udaljila za dva mjesta. Veliki šok je gostima priredio Pulido isključenjem u 12. minuti. Domaćinima je trebalo 27 minuta s igračem više da povedu. U 39. minuti pogodak je postigao Diogo. Momčad iz predgrađa Madrida uspijeva izjednačiti pogotkom Morala iz jedanaesterca u 68. minuti. Zadnjih 15 minuta domaćini igraju puno angažiranije i pogocima Milita u 75. i Ewerthona u 90. minuti upisuju novu pobjedu.

Na Santiago Bernabeu Real je ugostio Celtu iz Viga. Nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 1:1. Povela je močad iz Viga preko Nenea u 36. Sedam minuta nakon toga Brazilac Emerson izjednačio je rezultat na 1:1. Rezultat se nije mijenjao sve do 82. minute. Tada je vezni igrač Celte Jorge Larena doveo svoju momčad u vodstvo. Na kraju se pokazalo da je to bio i odlučujući gol na susretu koji je momčadi trenera Fernanda Vaszqueza osigurao nova tri boda i deseto mjesto na ljestvici.

Niti igrač više nije bio dovoljan Valenciji da uzme sva tri boda na gostovanju kod slabog Espanyola. Espanyol je i uspio povesti u prvom dijelu u 23. minuti golom Riere. Dvadeset minuta nakon toga gosti izjednačavaju rezultat golom Silve. U 8. minuti drugog dijela isključen je strijelac prvog pogotka na utakmici Riera. Igrači Valencije nisu bili večeras raspoloženi da uzmu sav plijen i vraćaju se kući s jednim osvojenim bodom. Espanyol se nalazi na 16. mjestu Primere sa samo osam osvojenih bodova, a Valencija je 4. sa 17 bodova.

Španjolska Primera Division, 9. kolo: Athletic Bilbao - Racing Santander 0:0, Recreativo Huelva - Gimnastic 2:1, Sevilla - Osasuna 2:0, Villarreal - Real Betis 3:2, Zaragoza - Getafe 3:1, Real Madrid - Celta de Vigo 1:2, Espanyol - Valencia 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!