Rukomet

Kontese druge u Hong Kongu

Sportnet • ponedjeljak, 06.11.2006.

Nakon tri dana zanimljivih i kvalitetnih utakmica, završen je prvi pozivni međunarodni turnir u rukometu na pijesku koji je održan u sklopu Festivala na plaži u Hong Kongu...

ŽKRP "Kontesa Nera", sadašnje klupske prvakinje Europe u rukometu na pijesku, osvojio je drugo mjesto na turniru izgubivši finale s Kineskim Tajpehom tijesno, nakon raspucavanja, rezultatom 2:1 (14:12, 13:14, 5:4).

Ranije, u tijeku jutra, u prednatjecanju, Hrvatice su pobijedile Kineski Tajpeh rezultatom 2:0, ali to nisu uspjele ponoviti pred gotovo 4000 gledatelja i uz izravni televizijski prijenos. Utakmica je bila vrlo izjednačena i u svakom od poluvremena presudila je po jedna lopta koja je ili ušla u gol ili prošla pored njega.

Uz nazočnost najvažnijih osoba hongkonskog političkog i društvenog života, gotovo 4000 gledatelja na tribinama i pred TV kamerama održalo se i svečano proglašenje i podjela nagrada, tako da se Kontese iz Hong Konga vraćaju bogatije za pehar za osvojeno drugo mjesto, srebrne medalje i 3000 USD novčane nagrade...

Slika 1 od 2.

U utakmici za treće mjesto Kina je nakon velike borbe i raspucavanja, rezultatom 2:1 (12:14,12:9, 3:2) pobijedila reprezentaciju domaćina Hong Konga, a u utakmici za peto mjesto Njemačka B pobijedila je Njemačku A rezultatom 2:0.

Konačni poredak:
1. Reprezentacija Kineskog Tajpeha
2. ZKRP Kontesa Nera
3. Reprezentacija Kine
4. Reprezentacija Hong Konga
5. Njemačka B
6. Njemačka A

Žarko Jerneić, predsjednik ŽKRP Kontesa Nera i sudac rukometa na pijesku sudio je utakmice ovog turnira zajedno sa sucima Hong Konga i Kineskog Tajpeha.

Za ponedjeljak navečer predviđena je zajednička svečana večera koju za osvajače medalja priređuje Guverner Hong Konga kao oproštajnu večeru za rukometašice na pijesku i pozdravnu večeru za odbojkašice na pijesku koje će slijedećeg tjedna okupirati igralište u Kowloon Parku na kojem su posljednja tri dana carevale rukometašice na pijesku.

Kontese polijeću prema Londonu iz Hong Konga u utorak, rano ujutro u 01.30, a iz Londona u Zagreb trebale bi stići oko 16 sati u utorak poslijepodne.

Zahvaljujući svojim dobrim igrama i uzornom ponašanju s puno smijeha i veselja oko igrališta i lijepih poteza na igralištu, Kontese su već sada pozvane da slijedeće godine sudjeluju na 2. po redu hongkonškom turniru, te da svoj boravak u Aziji slijedeće godine nadopune turnirom u Kineskom Tajpehu koji se održava odmah nakon hongkonškog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!