Nogomet

Budan svladao Pranjića, Petrić obranio penal!

Marin Vuković, Marko Kljaić • četvrtak, 23.11.2006.

Dva pogotka Igora Budana i jedan Danijela Pranjića epilog su susreta između Parme i Heerenveena koji je pripao talijanskoj momčadi. Sjajnu večer naših okrunio je i reprezentativac Mladen Petrić koji se okušao u vratarskoj ulozi i obranio jedanaesterac!...

Skupina A: Rangersi sigurni, Maccabi blizu

Glasgow Rangersi dvaput su stizali prednost Auxerrea i na kraju osvojili bod koji im jamči plasman među 32 momčadi koje će nastaviti natjecanje u Kupu Uefe. Ireneusz Jelen bio je jedan od najzaslužnijih što je francuska momčad iz prvog kola Kupa Uefe izbacila Dinamo, a i danas je u 31. minuti načeo mrežu gostiju.

Nakon sat vremena igre Nacho Novo je uzvratio pogotkom u mreži domaćina, no Auxerre preko Daniela Niculaea u 75. minuti ponovno ima prednost. Bod vrijedan prolaska u drugi krug Škotima je donio Kris Boyd snašavši se u šesnaestercu nakon ubacivanja Huttona. Naš nekadašnji reprezentativac Dado Pršo ponovno nije pronašao put do mreže protivnika. Igrao je 67 minuta, a tada je ga je zamijenio Sionko.

Plasman u šesnaestinu finala drugom je pobjedom iz tri susreta vrlo vjerojatno osigurao i Maccabi iz Haife, budući da samo ih samo matematika dijeli od plasmana na jedno od prva tri mjesta u skupini. Večeras su s minimalnih 1:0 svladali beogradski Partizan, koji se sada nalazi u teškoj situaciji te će prolaz dalje tražiti u teškim susretima s Auxerreom i Glasgow Rangersima. Jedini pogodak za pobjedu Maccabija postigao je Anderson u 21. minuti utakmice.

Rezultati: Auxerre - Glasgow Rangers 2:2, Maccabi Haifa - Partizan 1:0

Skupina B: Spursi nezaustavljivi

Nakon što je prošloga ljeta prešao iz Bayera u Tottenham, Dimitar Berbatov vratio se na travnjak u Leverkusenu i svojoj bivšoj momčadi zabio pogodak kojim su Spursi održali stopostotan učinak u skupini B. U 35. minuti Berbatov je iskoristio odbijenu loptu nakon udarca Aarona Lennona i rastužio navijače Bayera, koji nakon dvije odigrane utakmice ima tek jedan osvojeni bod.

Club Brugge i Dinamo iz Bukurešta podijelili su bodove iako je belgijskoj momčadi nasušno bila potrebna pobjeda. Nakon tri odigrane utakmice skupili su tek dva boda i plasman u sljedeći krug čini se teško ostvarivim ciljem. Štoviše, Dinamo je poveo golom Niculescua u 33. minuti i držao prednost sve do 62. minute kada je George Galamaz u šesnaestercu srušio Philippea Clementa. Udarac s bijele točke izveo je Sven Vermant i donio bod Bruggeu.

Rezultati: Bayer Leverkusen - Tottenham 0:1, Club Brugge - Dinamo Bukurešt 1:1

Skupina C: Liberec ponovno u igri

Češki prvak Liberec u prošlom je kolu teško poražen od Brage s 4:0, a najbolji način za oporavak od takvog poraza su - četiri pogotka u mreži sljedećeg protivnika, švicarskog Grasshoppersa. Česi su poveli već u sedmoj minuti pogotkom Jana Blažeka, no Grasshoppers se vraća samo dvije minute kasnije golom Rolanda Schweglera. Skakavci nisu uspjeli dugo održati egal, pa je Liberec u 21. minuti ponovno u vodstvu, ovaj put nakon pogotka Tomaša Zapotočnyja. U drugom poluvremenu Liberec je potvrdio uvjerljivu pobjedu golovima Petra Papoušeka iz slobodnog udarca, te Tomaša Frejlacha u sudačkoj nadoknadi.

Liberecu se bodovno priključila i Sevilla pobjedom nad Bragom, ali španjolska momčad ima i utakmicu manje. Braga nije uspjela kapitalizirati visoku pobjedu u proteklom kolu, te su doživjeli i drugi poraz u tri utakmice. Pet minuta prije poluvremena Sevilla je došla u vodstvo golom Luisa Fabiana, a konačnih 2:0 postavio je Ernesto Chevanton lijepim pogotkom u 76. minuti.

Rezultati: Liberec - Grasshoppers 4:1, Sevilla - Braga 2:0

Skupina D: Hrvati zabijali, Parmi čelo skupine

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Hrvatski igrači obilježili su dvoboj Parme i Heerenveena koji je završen pobjedom domaćina od 2:1. U 21. minuti utakmice Danijel Pranjić je na dodavanje Nilssona opalio s ruba šesnaesterca i pogodio donji desni kut talijanskog gola za vodstvo Heerenveena. Prednost gostiju trajala je tek tri minute, a tada je na scenu stupio Igor Budan i glavom poslao loptu u mrežu nakon ubacivanja Castellinija.

Ista kombinacija upalila je još jednom u 73. minuti. Ponovno je Castellini bio asistent, a Budan realizator postigavši još jedan pogodak glavom koji mu je ujedno priskrbio i titulu igrača utakmice. Parma je drugom pobjedom preuzela vodstvo u skupini, dok su gosti ovim porazom pali na posljednje mjesto.

Odense i Lens odigrali su neodlučeno 1:1 te su i dalje bodovno izjednačeni s po četiri boda, s tim da Francuzi imaju i utakmicu manje. Pogotkom Grahna domaći su poveli u 59. minuti, a bod Lensu spasio je dvije minute prije kraja Jemaa.

Rezultati: Parma - Heerenveen 2:1, OB Odense - Lens 1:1

Skupina E: Petrić u vratarskoj ulozi spasio bod

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U skupini E, švicarski Basel ugostio je susjede iz Francuske Nancy. Gosti su bolje odigrali prvih 45 minuta i zasluženo vodili s 2:1. Kim je doveo u vodstvo Francuze nakon 31. minute igre. U slijedećoj minuti je izjednačio Chipperfield, a dvije minute nakon toga Nancyju je prednost donio Berenguer. U drugom dijelu Sterjovski je izjednačio rezultat u 52. minuti. U 90. minuti isključen je domaći vratar Costanzo zbog prekrašaja na Diou u kaznenom prostoru, a njegove rukavice preuzeo je nitko drugi nego - Mladen Petrić. Da stvar bude interesantnija, poput iskusnog vratara obranio je udarac Michaela Chretiena i svojoj momčadi spasio jedan bod.

Feyenord je u Rotterdamu pred domaćom publikom remizirao s Blackburnom 0:0. I Feyenord i Basel su još uvijek bez pobjede.

Rezultati: Basel - Nancy 2:2, Feyenord - Blackburn 0:0

Skupina F: Težak poraz vodećeg, Ajax nemoćan

Vodeći u skupini F Zulte-Waregem, gostovao je u Barceloni kod Espanyola i doživio težak poraz. Već nakon prvih 45. minuta rezultat je bio 4:1 za Španjolce. Corominas u 9., Pandiani u 14. i Garcia golovima u 19. iz igre i u 27. minuti iz najstrože kazne stvorili su nedostižnu prednost za Španjolce. Matthys je u 17. minuti privremeno smanjio rezultat na 2:1. U drugom dijelul gosti postižu još jedan pogodak. U 62. minuti strijelac je bio D'Haene. Luis Garcia je u 73. postigao svoj treći gol na utakmici za 5:2 Espanyola. Konačan rezultat postavio je Pandiani u 83. minuti.

U potpuno nezanimljivoj utakmici Sparta i Ajax su u Pragu odigrali 0:0. Jedini zanimljivi događaj se zbio u 39. minuti kada je isključen gostujući igrač Emanuelson zbog drugog žutog kartona.

Rezultati: Espanyol - Zulte-Waregem 6:2, Sparta - Ajax 0:0

Skupina G: Treći remi Rapida, triler Izraelcima

Rapid iz Bukurešta je remizirao i treću utakmicu u skupini G. Ovaj puta bodove su im uzeli gosti iz Češke. Momčad Mlada Boleslav povela je u 42. minuti preko Jana Rajnocha. U sedmoj minuti drugog dijela bod je Rumunjima osigurao Nicolae Constantin.

Paris SG i Hapoel su na Parku Prinčeva odigrali odličnu utakmicu. Nakon samo šest minuta igre golovima Toema gosti su vodili 2:0. Rezultat je smanjio Frau u 14., a izjednačio ga Pauleta u 25. minuti. Minutu prije kraja prvog dijela Badier je vratio goste u prednost. Konačni pogodak za 2:4 dijelo je Barde u 57. minuti.

Rezultati: Rapid Bukurešt - Mlada Boleslav 1:1, Paris SG - Hapoel Tel Aviv 2:4

Skupina H: Turci razbili Palermo, Englezi predvode skupinu

Palermo je stigao na vrući Skürü Sarcoglu stadion i teško je pražen od Fenerbahčea 3:0. U prvom dijelu domaćinima je prednost donio Appiah u 19. minuti. Golovima Lugana u 60. i Tuncay u 83. Fenerbahče je potopio Talijane.

Celta je povela na St. James Parku u devetoj minuti. Strijelac je bio Cannobio. Prvo poluvrijeme zaključio je Sibierski izjednačujućim pogotkom u 37. minuti. Pobjedonosni pogodak za Svrake postigao je Taylor četiri minute prije kraja susreta.

Rezultati: Fenerbahce - Palermo 3:0, Newcastle - Celta Vigo 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • PosedarskiVitez20.03.2016. u 15:18
    Pršo u lošoj formi,a mali Petric ce nam tribat uz Butinu sad
    PosedarskiVitez