Nogomet

Chelsea i Arsenal riješili zaostatke

Marin Vuković • četvrtak, 14.12.2006.

Samo nekoliko dana nakon londonskog derbija i podjele bodova na Stamford Bridgeu, Arsenal i Chelsea odigrali su i zaostale utakmice drugog, odnosno 16. kola Premiershipa. Chelsea je produžio niz nepobjedivosti na svom stadionu, dok su topnici nakon dugo vremena pobijedili na gostovanju...

Umor nakon teškog derbija s Arsenalom očito je uzeo danak, pa se momčad Josea Mourinha dugo mučila protiv solidnog Newcastlea. Strateg momčadi sa Stamford Bridgea odlučio je od prve minute odmarati Didiera Drogbu, a na klupi je ostavio i Andreja Ševčenka kojemu su, sve je izvjesnije, odbrojani dani u Londonu.

Gosti su čak i prvi mogli do pogotka kada je Antoine Sibierski u prvom poluvremenu pogodio gredu. U nastavku utakmice Mourinho je ipak ubacio svoj napadački dvojac, što se na kraju pokazalo i ključnim. U 74. minuti Ševčenko je pokušao šutirati, a loptu je u mrežu s pet metara skrenuo Drogba. Uz nova tri boda Chelsea je smanjio prednost Manchester Uniteda na pet bodova.

Prvom pobjedom na gostovanju od 22. listopada Arsenal je napravio skok od tri mjesta i smjestio se na treće mjesto Premiershipa, preskočivši i Portsmouth našeg Nike Kranjčara. U teškoj utakmici koja je mogla završiti i pobjedom Wigana topnici su u samoj završnici susreta izborili vrijednu pobjedu. Jedini pogodak je u 89. minuti postigao Emmanuel Adebayor nakon ubačaja Fabregasa, kojega baš kao i Hleba i Van Persieja nije bilo u početnoj postavi za koju se odlučio Arsene Wenger.

Premiership, zaostala utakmica 2. kola: Wigan - Arsenal 0:1
Premiership, zaostala utakmica 16. kola: Chelsea - Newcastle 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!